Devletten bomba gibi yenilik!

Tarım, Gıda ve Hayvancılık Bakanlığı, ahır ve kümeslerden mermer işletmelerine, halı atölyelerinden zirai mücadelede çalışanlara kadar çeşitli meslek personeline koruyucu gıda yardımı verecek. Yoğurttan ayrana, kuru üzümden tahin-pekmeze kadar çeşitli gıd

Devletten bomba gibi yenilik!

Tarım, Gıda ve Hayvancılık Bakanlığı, ahır ve kümeslerden mermer işletmelerine, halı atölyelerinden zirai mücadelede çalışanlara kadar çeşitli meslek personeline koruyucu gıda yardımı verecek. Yoğurttan ayrana, kuru üzümden tahin-pekmeze kadar çeşitli gıdalar, günlük olarak ilgili personele yedirilecek.

Belirtilen işlerde çalışanlara her gün yarım kilo yoğurt yedirilecek. Yoğurt yerine, yarım litre ayran, 10 gram çekirdekli kuru üzüm, 100 gram tahin helvası veya 100 gram tahin-pekmezden biri de verilebilecek. Yönergeye göre, koruyucu gıda maddelerinin parası verilmeyecek. Personele ayni olarak verilecek gıdaların işyerinde tüketilmesi de zorunlu kılındı. Fiilen çalışılan her gün verilecek koruyucu gıda yardımı için kurum bütçelerine ayrıca ödenek konulacak.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler