Devlerin üretim üssü Türkiye

 Türkiye'deki otomotiv endüstrisinde yaşanan gelişmeleri haber yapan Japon Nikkei Gazetesi, global otomotiv üreticilerinin Türkiye'yi üretim üssü haline getirdiğini yazdı. Haberde, ''Toyota Türkiye üretimini artırıyor, Honda Ar-Ge bölümü kurdu, eski Sovye

Devlerin üretim üssü Türkiye

 

Türkiye'deki otomotiv endüstrisinde yaşanan gelişmeleri haber yapan Japon Nikkei Gazetesi, global otomotiv üreticilerinin Türkiye'yi üretim üssü haline getirdiğini yazdı.

 

Haberde, ''Toyota Türkiye üretimini artırıyor, Honda Ar-Ge bölümü kurdu, eski Sovyet Rusya bölgesine ve Ortadoğu'ya ihracat artıyor. Türkiye'nin, bölgesindeki üretim üssü konumu güçleniyor'' bilgisine yer verildi.

 

Japon Nikkei Gazetesi'nde yayınlanan haberde, Türkiye'deki otomotiv endüstrisi ele alındı. Türkiye'nin, bölgesindeki üretim üssü konumunu güçlendirdiği belirtilen haberde, Toyota ve Honda gibi Japon üreticilerin yanı sıra Koreli Hyundai ve İtalyan Fiat gibi dünyadaki ana otomobil üreticilerinin birbiri ardına üretimlerini artırmaya başladıkları vurgulandı.

 

Haberde, ''üreticiler dikkat çekici ve hızlı oranlarda gelişmekte olan Türkiye'nin yurt içi piyasa beklentilerinin yanı sıra, eski Sovyet Rusya'nın kapladığı bölge ve Ortadoğu'ya yakın olmanın getirdiği coğrafi avantajdan da yararlanarak, çevresindeki gelişmekte olan ülkelere karşı agresif bir yol izleyecekler'' ifadeleri kullanıldı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Ekonomi