Dev Türk şirketi satılıyor!

Avusturyalı'lar alacak...

Dev Türk şirketi satılıyor!
Avusturyalı dev firma Aras Kargo'daki payını artırmak için çalışmalara başladı.

Avusturyalı lojistik şirketi Österreichische Post (Austrian Post) yüzde 25 hisse sahibi olduğu Aras Kargo'daki payını yüzde 75'e yükseltmek için süreç başlattı.

Avusturyalı şirketin açıklamasında Aras Kargo'da bu yılın ikinci çeyreğinde yüzde 50 ek pay almak için 2013 yılında satın alma opsiyonu anlaşması yaptığını ve bu anlaşmayı yürürlüğe koyduğunu belirtti.

Geçtiğmiz haftalarda Viyana'da gazetecilere açıklama yapan Poelzl detaylara girmeden, "Görüşmeleri sürdürüyoruz. Türkiye büyüyen bir ekonomi ve bütün zorluklara ve sınırdaki savaş faaliyetlerine rağmen pozitif ekonomik gelişmenin devam etmesini ve özellikle kargo işinin daha da büyümesini bekliyoruz" yorumunda bulunmuştu.

Şu anda Aras Kargo'nun yüzde 75'i Aras Ailesi'ne, yüzde 25'i ise Avusturya'nın önde gelen lojistik ve posta hizmetleri sağlayıcısı Austrian Post'a ait. 

Aras Kargo, 19 bölge müdürlüğü, 28 transfer merkezi, 825 şubesi, 3 bin 320 araçlık filosu ve 12 bin çalışanıyla her ay 12 milyon kişiye hizmet sunuyor. Baba Celal Aras vefat etmeden önce bir görev taksimi yaparak holdingin başına oğlu Baran Aras'ı, Aras Kargo'nun başına ise Evrim Aras'ı getirmişti. Evrim Aras'ın holdingde hissesi bulunmazken, Aras Kargo'nun yüzde 75'lik hissesi ise üç eşit pay olarak anne ve iki kardeşe ait.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Ekonomi