Darphane işçileri ne kadar alıyor ?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Faruk Bakanı Çelik Toplu iş sözleşmesi sonucunda darphane işçilerinin ortalama çıplak ücretinin 2 bin 365 lira, ortalama giyinik ücretinin ise 3 bin 945 liraya yükseltileceğini belirtti.Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çe

Darphane işçileri ne kadar alıyor ?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Faruk Bakanı Çelik Toplu iş sözleşmesi sonucunda darphane işçilerinin ortalama çıplak ücretinin 2 bin 365 lira, ortalama giyinik ücretinin ise 3 bin 945 liraya yükseltileceğini belirtti.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, darphane işçilerine çağrıda bulunarak toplu iş sözleşmesi sonuçlarının ücretlerine yansıtılacağını, böylece ortalama çıplak ücretin 2 bin 365 lira, ortalama giyinik ücretin ise 3 bin 945 liraya yükseltileceğini bildirdi.

Bakan Çelik, yaptığı yazılı açıklamada, kamu işçileriyle toplu iş sözleşmesi görüşmeleri devam ederken Darphanede örgütlü Basın-İş Sendikasının toplu iş sözleşmesi sonucunu beklemeden ve grev süresi daha dolmadan bilmedikleri nedenlerle grev kararı aldığını belirtti.Bu kararın, işçilerin birçoğunun mağduriyetine sebep olduğuna dikkati çeken Çelik, şunları kaydetti:

"Bilinen çevreler, bazı dedikodular ve yanlış bilgiler yayarak grevin devamını sağlama gayreti içindedir. Çalışan kardeşlerimize sesleniyorum: Toplu iş sözleşmesi sonuçları ücretlerinize yansıtılacaktır. Böylece ortalama çıplak ücret, 2 bin 365 lira ortalama giyinik ücret ise 3 bin 945 liraya yükseltilmiş olacaktır. Kayıplarınız devam etmemesi ve daha fazla mağdur olmamanız için iş başı yapmanızın doğru olacağı inancındayım."

İŞÇİLER '2000 TL İSTİYORUZ' DEMİŞTİ

Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğü çalışanları 1988 yılından bu yana ilk kez grev kararı almıştı. Basın-İş Sendikası’nın Genel Başkanı Yakup Akkaya 5 yıllık kıdemi bulunan işçilerin 1500 lira ücret aldığını belirtirken bu ücretle büyükşehirlerde yaşamın kolay olmadığını, insan onuruna yakışır bir ücret istediklerini belirtmişti. Hürriyet'e açıklama yapan darphane işçileri ise 1500 lira maaş aldıklarını belirtirken "Maaşlarımızı 2000 lira yapsınlar" açıklamasında bulunmuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler