D. Karadeniz'de 10 bin kişiye iş

TTSO Başkanı Suat Hacısalihoğlu Arsin Endüstri Adası, Lojistik Merkez ve  Kongre Merkezi2nin bölgeyi şahlandıracağını söyledi.Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Başkanı Suat Hacısalihoğlu, Lojistik Merkez ile birlikte Arsin Endüstri Adası’nın birbirin

D. Karadeniz'de 10 bin kişiye iş

TTSO Başkanı Suat Hacısalihoğlu Arsin Endüstri Adası, Lojistik Merkez ve  Kongre Merkezi2nin bölgeyi şahlandıracağını söyledi.

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Başkanı Suat Hacısalihoğlu, Lojistik Merkez ile birlikte Arsin Endüstri Adası’nın birbirini tamamlayıcı projeler olduğunu, Trabzon’da kurulacak Kongre Merkezi ile de bölgenin hayat bulacağını belirtti.

ÖNEMLİ BİR MERKEZ

“Doğu Karadeniz Bölgesi ve aynı zamanda Türkiye’nin en önemli projelerinden bir tanesi Karadeniz’de İyidere’de kurulacak olan Lojistik Merkez projesidir” diyen Başkan Suat Hacısalihoğlu, “Lojistik Merkez projesinin özetini söylemek gerekirse bölgenin kalkınması doğrultusunda ve hınterlandı çok geniş bir coğrafyada olan Doğu Karadeniz Bölgesi ve özellikle şuanda Of-İyidere arasında kurulması planlanan Lojistik Merkez hinterland açısından Rusya, İran ve Kafkasları içine alan; deniz ulaşımı kara ulaşımı, hava ulaşımına kısmen yakın olan ve gelecekte Demiryolu bağlantısı kurulacak olan önemli bir merkez. Lojistik Merkez’in Trabzon – Rize arasında olması en güvenilir ve en uyumlu bölgedir” ifadelerini kullandı.

Yatırım Adası ve Kongre Merkezine de değinen Suat Hacısalihoğlu, yapılması planlanan projelerle birlikte Doğu Karadeniz’in şaha kalkacağını söyledi.

1 MİLYAR DOLARLIK KATKI

TTSO Başkanı Suat Hacısalihoğlu “bu projenin geleceğe ve istihdama katkısı önemli ölçüde büyüktür. İlk 10 yolda istihdam yönünden 5 bin-10bin arasında istihdam sağlayacağı, ekonomiye 1 milyar dolar civarında katkı sağlayabileceği bunun yanında iç ve dış piyasayı birbirine bağlayacağı için önemli bir yatırım merkezi olacaktır” dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Ekonomi