Çin Dünyayı korkutuyor

Çin'de enflasyonun ana göstergesi olan Tüketici Fiyatı Endeksi'nin mayıs ayı itibarıyla yıllık bazda yüzde 5,5 olduğu bildirildi. Böylece enflasyon oranı geçen yaklaşık son 3 yıldaki en yüksek seviyeye çıktı.Bundan önce Çin'deki enflasyon oranı mart ayınd

Çin Dünyayı korkutuyor

Çin'de enflasyonun ana göstergesi olan Tüketici Fiyatı Endeksi'nin mayıs ayı itibarıyla yıllık bazda yüzde 5,5 olduğu bildirildi. Böylece enflasyon oranı geçen yaklaşık son 3 yıldaki en yüksek seviyeye çıktı.

Bundan önce Çin'deki enflasyon oranı mart ayında yıllık bazda yüzde 5,4'ü bularak, son 32 aydaki en yüksek seviyeye ulaşmıştı. Nisan ayındaki enflasyon oranı ise yüzde 5,3 idi.

Çin'de enflasyon oranının yüksek seyretmesinin başlıca nedeni olarak gıda fiyatlarındaki artış gösteriliyor. Gıda fiyatları geçen ay yüzde 11,7 arttı. Çin hükümeti yıllık enflasyon oranını yüzde 4'ün altında tutmayı hedefliyor.

Ulusal İstatistik Bürosu, Üretici Fiyatı Endeksi'nin geçen ay yıllık bazda yüzde 6,8 olduğunu açıkladı.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Ekonomi