Bütün sektörler fındık gibi olmalı

Bu yıl 26’ıncısı kutlanan Vergi Haftası etkinlikleri kapsamında Trabzon Vergi Dairesi Başkanı Ayhan Yaman ve beraberindeki heyet, Trabzon Ticaret Borsası’nı ziyaret ederek Yönetim Kurulu Başkanı Şükrü Güngör Köleoğlu ile görüş alışverişinde bulundu.Vergi

Bütün sektörler fındık gibi olmalı

Bu yıl 26’ıncısı kutlanan Vergi Haftası etkinlikleri kapsamında Trabzon Vergi Dairesi Başkanı Ayhan Yaman ve beraberindeki heyet, Trabzon Ticaret Borsası’nı ziyaret ederek Yönetim Kurulu Başkanı Şükrü Güngör Köleoğlu ile görüş alışverişinde bulundu.

Vergi Haftası nedeniyle Trabzon Vergi Dairesi Başkanı Ayhan Yaman, Gelir İdaresi Grup Müdürü İlhan Akçay, Vergi Uygulama Müdürü Osman Demir, İnsan Kaynakları Müdürü Harun Akar, Karadeniz Vergi Dairesi Müdürü Ayhan Erincik, Hızırbey Vergi Dairesi Müdürü Bilal Dizdaroğlu ve Takdir Komisyonu Başkanı Dilek Yılmaz, Trabzon Ticaret Borsası’nı ziyaret ettiler.

Vergi Dairesi Başkanı Ayhan Yaman Trabzon’da vergi sorumluluğunun oldukça iyi düzeyde olduğunu belirterek, rakamların Trabzon açısından iyi sayılabileceğini, tahsilat tutarı anlamında da Türkiye genelinde 21’inci sırada bulunduklarını söyledi.

1-226.jpgTrabzon Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Şükrü Güngör Köleoğlu da heyete teşekkür ederek vergi haftasını kutladı.

Köleoğlu, Trabzon’da fındık üretiminin rekolte bazında yüzde 8 oranında olmasına rağmen ihracatta yüzde 40’larda bulunduğunu hatırlatarak “Fındık sektörü tamamen kayıt altında bulunmaktadır. Bundan dolayı hem vergilendirmede, hem de bu rakamlara bağlı olarak çalışmaları planlamada ve projelendirmede daha sağlıklı sonuçlar elde edilebilmektedir. Türkiye’deki tüm sektörlerin fındıkta olduğu gibi kayıt altına alınmasıyla kalkınma hareketi daha gerçekçi olarak gelişebilecektir” dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler