Bu şura esnafın yüzünü güldürecek

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla 26-27 Kasım'da gerçekleştirilecek Esnaf Şurası'na katılacak olan TESOB Başkanı Metin Kara Trabzon esnafının sorunları noktasında hazırladıkları dosyayı şurada gündeme taşıyacaklarını dile getirdi. Şurada a

Bu şura esnafın yüzünü güldürecek

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla 26-27 Kasım'da gerçekleştirilecek Esnaf Şurası'na katılacak olan TESOB Başkanı Metin Kara Trabzon esnafının sorunları noktasında hazırladıkları dosyayı şurada gündeme taşıyacaklarını dile getirdi. Şurada asgari geçim indiriminin esnaf ve sanatkârlara yönelik olarak hayata geçirilmesi konuşulacak.

HAKSIZ REKABETİN ÖNÜNE GEÇİLMESİ ŞART

Trabzon’da küçük esnafın haksız rekabet karşısında ezildiğini dile getiren TESOB Başkanı Metin Kara “Esnaf şehri Trabzon’da esnafımız artık yarınlara daha güvenle bakmalı, önünü görmeli istiyoruz. Şuradan elbette önemli beklentilerimiz var. Ümit ediyorum şura öncesi gündeme gelen konular şura sonrası hayata geçer. Esnafımız hayatın her alanında üretime katkı sunmuştur. Her seferinde sıkıntı çeken ve bedel ödeyen esnafımızın bu kez yüzü gülmesi en büyük arzumuzdur” dedi.

TRABZON’DA KAÇ ESNAF VAR

Türkiye'de 488 ayrı iş kolunda 1 milyon 572 bin 344 esnaf faaliyet gösteriyor. Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) verilerinden yaptığı derlemeye göre, 31 Ekim 2014 tarihi itibarıyla Türkiye'de 1 milyon 572 bin 344 esnaf ve bunlara ait 1 milyon 694 bin 290 iş yeri bulunuyor. Bir başka ifade ile 2013 sonu itibarıyla 76 milyon 667 bin 864 kişi nüfusu bulunan Türkiye'de her 100 kişiden 2'sinin mesleği esnaflık. 758.237 nüfusu bulunan Trabzon’da esnaf sayısı 22.765. Bu verilere göre Trabzon nüfusunun yüzde 3’ü esnaflık yaparak geçimini sağlıyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Ekonomi