Bu arabalar İhracatı bekliyorlar

Türkiye ihracatının lokomotifi olan otomotiv sektöründe faaliyet gösteren firmalar, bu yılın 23 milyar dolarlık ihracat hedefini yakalamak için üretimlerini sürdürüyor.Ancak son günlerdeki olumsuz hava koşulları bu sektörü de etkiliyor. İhraç edecekleri a

Bu arabalar İhracatı bekliyorlar

Türkiye ihracatının lokomotifi olan otomotiv sektöründe faaliyet gösteren firmalar, bu yılın 23 milyar dolarlık ihracat hedefini yakalamak için üretimlerini sürdürüyor.

Ancak son günlerdeki olumsuz hava koşulları bu sektörü de etkiliyor. İhraç edecekleri araçları fabrikalarının otoparklarında depolayan firmaların sıfır araçlarının üstleri karla kaplandı.

Türkiye otomotiv sektörünün lokomotif kenti olan ve Tofaş, Oyak Renault, Karsan gibi ana sanayinin yanı sıra birçok yan sanayi firmasını da bünyesinde barındıran Bursa'da soğuk ve kar yağışı otomotiv sektörünü de etkiledi. Sektörde bu yıl konulan 23 milyar dolarlık ihracat hedefini gerçekleştirmek için üretim sürerken, firmaların depoları da araçlarla doldu. Hafta başından itibaren başlayan kar yağışı otomotiv sektörünün otoparklarını beyaza bürünmesine neden oldu. İhraç edilen araçlar otoparklardan yüklenip gönderilirken, bekletilen araçların üstleri karla kaplandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Ekonomi