Bozdağ Kosova'da fabrika açtı

 Bozdağ, 3 gündür devam eden Kosova temasları çerçevesinde, Prizren'de Türk işadamı AKP Milletvekili Hakan Şükür'ün akrabasının sahibi olduğu Ender Şenkardeş'in fabrikasının açılışını gerçekleştirdi.  Kosovalı Türklerin çoğunlukta yaşadığı Prizren'de ince

Bozdağ Kosova'da fabrika açtı

 

Bozdağ, 3 gündür devam eden Kosova temasları çerçevesinde, Prizren'de Türk işadamı AKP Milletvekili Hakan Şükür'ün akrabasının sahibi olduğu Ender Şenkardeş'in fabrikasının açılışını gerçekleştirdi. 

 

Kosovalı Türklerin çoğunlukta yaşadığı Prizren'de incelemelerinde bulunan Bozdağ, burada yaptığı konuşmasında; genç Kosova devletinin ekonomik olarak bağımsız olmasının önemli olduğunu söyledi. Bozdağ, yeni iş yerlerinin açılması ve ekonominin güçlendirilmesi için yatırımların şart olduğunu vurguladı. 

 

BOZDAĞ: KOSOVA'NIN EKONOMİK KALKINMASI İÇİN ELİMİZDEN GELEN DESTEĞİ VERECEĞİZ

 

Bozdağ konuşmasına şöyle devam etti: "Türkiye olarak Kosova'nın ekonomik kalkınması için elimizden gelen desteği verdik ve vermeye devam edeceğiz. Türkiye işadamlarına Kosova'da yatırım yapmayı tavsiye ediyoruz. Şenkardeş'ler Türkiye'nin vatandaşı Kosova'nın kardeşi. Şenkardeş'lerin bugün açtığı çikolata fabrikası güzel bir örnek. Onlar başarılı işadamları, umarım ki Kosova'nın kalkınmasına da katkıları olur. Türkiye ile Kosova arasındaki ticaret hacmi yaklaşık 300 milyon Dolar civarında. Bunun 13 milyon Dolar'ı Kosova'dan Türkiye'ye yapılan ihracatı; diğer kısmı ise Türkiye'den Kosova'ya yapılan ihracatı gösteriyor. Her iki rakam da oldukça az." 

 

Ticaret hacminin ve yatırımların karşılıklı artmasını dileyen Bozdağ, Kamila Çikolata fabrikasının Prizren ve Kosova'ya hayırlı, Şenkardeş'lere bereketli olmasını diledi. 

 

Kosova'ya yatırım yaptıkları için Şenkardeş ailesine teşekkür eden Kosova Kamu Yönetimi Bakanı ve KDTP Genel Başkanı Mahir Yağcılar, Kosova'nın yatırım ve istihdamı için en fazla ihtiyaç duyduğunu söyledi. Konuşma töreni ardından okunan dualarla Bozdağ, Kosova Kamu Yönetimi Bakanı ve KDTP Genel Başkanı Mahir Yağcılar ve Türkiye Cumhuriyeti Kosova Büyükelçisi Songül Ozan fabrikanın açılış kurdelesini kestiler. Bozdağ ve beraberindeki heyet daha sonra fabrikayı gezdi. 

 

DHA'ya değerlendirmede bulunana Ender Şenkardeş, 2007 yılında Yalova'da üretime başladıklarını daha sonra Şubat 2011 tarihinde Prizren'e taşındıklarını söyledi. Bugün çikolata ve şekerleme üretimiyle 120 kişiye istihdam sağladıklarını söyleyen Şenkardeş, 261 çeşit ürünün 15 ülkeye ihracat edildiğini belirtti. Prizren Belediyesi tarafından tahsis edilen arsada 4.5 milyon Euro yatırım yapıldığı bildirildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler