Bosna Hersek'ten Trabzon'a uyarı!

Bosna-Hersek’in Türkiye Büyükelçiliği Müsteşarı Sabit Subaşı, Trabzonlu iş adamlarını ülkesinde yatırıma davet ederek, “Bosna Hersek’i bütün Türkiye seviyor ama yatırım yapmaktan çekiniyor. Oysa birçok fırsat var. Savaş 15 yıl geride kaldı. Yakında AB’ye

Bosna Hersek'ten Trabzon'a uyarı!

Bosna-Hersek’in Türkiye Büyükelçiliği Müsteşarı Sabit Subaşı, Trabzonlu iş adamlarını ülkesinde yatırıma davet ederek, “Bosna Hersek’i bütün Türkiye seviyor ama yatırım yapmaktan çekiniyor. Oysa birçok fırsat var. Savaş 15 yıl geride kaldı. Yakında AB’ye giriyoruz ki bu sizin için büyük bir fırsat” dedi.

Bosna-Hersek’in Türkiye Büyükelçiliği Müsteşarı Sabit Subaşı’nın katılımı ile Ticaret ve Sanayi Odası’nda Bosna-Hersek hakkında işadamları ile toplantı yapıldı. Bosna Hersek’in Türkiye için önemi ve Türk yatırımcılarına bu ülkede sağlanan avantajlar hakkında bilgi verildi.

Bosna Hersek Bilgilendirme Toplantısı’na Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Yönetim Kurulu Başkanı M.Suat Hacısalihoğlu, Doğu Karadeniz İhracatçıları Birliği Başkanı Ahmet Hamdi Gürdoğan, Trabzon Sanayici ve İş Adamları Derneği Başkanı Zeyyad Kafkas, TTSO Yönetim Kurulu ve Meclis Üyeleri ile iş adamları katıldı.

Bosna-Hersek’in Türkiye Büyükelçiliği Müsteşarı Sabit Subaşı yaptığı konuşmada, işadamlarını ülkesinde nisan ayında yapılacak foruma davet etti. Subaşı, geçtiğimiz yıl Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın bu foruma katıldığını, bu yıl da katılacağı yönünde bilgi aldıklarını belirterek “Forumda 5 ana sektör üzerinde karşılıklı görüşmeler olacak. Bunlar öncelikle tarım, altyapı, turizm, ahşap üreticiliği ve eğitim alanında olacak” dedi.

İki yıldır Türkiye’de olduğunu ve ilk kez Trabzon’da bulunduğunu belirten Subaşı “Siz Türkler Bosna’yı çok sevdiğiniz halde Bosna ile bir ticaret yapma niyetiniz yok. Birçok insan Bosna’da yatırım yapma zamanının gelmediğine inanıyor. Yatırımcılar, Bosna’nın çok güvenli ve cazip olmadığını düşünüyor. Ama gerçek bunların tam tersidir. Bosna yatırım için çok elverişlidir. Umuyoruz ki önümüzdeki 4-5 yılda Bosna Hersek bir Avrupa Birliği ülkesi olacaktır. Bosna Hersek kesinlikle kurallarla yönetilen bir ülkedir. Özellikle bankacılık sistemi son derece gelişmiş ve iyi işlemektedir. Bosna’ya geldiğinizde Türk yatırımcı için son derece olumlu bir hava bulacaksınız. Bosna güzel bir ülkedir tadını çıkaracağınızı umuyorum” diye konuştu.

Enerji sektöründe ve karayolu inşaatları konusunda çok önemli yatırım fırsatları bulunduğunu ifade eden konuk Müsteşar Sabit Subaşı, birçok yatırım bekleyen projenin olduğunu söyledi.

Açıklamaların ardından iş adamlarının sorularını yanıtlayan Bosna-Hersek Türkiye Büyükelçiliği Müsteşarı Sabit Subaşı’ya TTSO Yönetim Kurulu Üyesi Murat İskender tarafından Trabzon ile ilgili çeşitli dokümanlar takdim edildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Ekonomi