Bizde benzinden "hoşnut" değiliz

Enerji Bakanı Taner Yıldız, akaryakıta gelen zamlardan hoşnut olmadıklarını ifade söyledi. Türkiye İhracatçılar Meclisi’nin (TİM) Başkanlar Kurulu Toplantısı öncesi konuşan Yıldız, Akdeniz havzasındaki borsada fiyatların yükseldiğine işaret etti. Yıldız,

Bizde benzinden "hoşnut" değiliz

Enerji Bakanı Taner Yıldız, akaryakıta gelen zamlardan hoşnut olmadıklarını ifade söyledi. Türkiye İhracatçılar Meclisi’nin (TİM) Başkanlar Kurulu Toplantısı öncesi konuşan Yıldız, Akdeniz havzasındaki borsada fiyatların yükseldiğine işaret etti. Yıldız, dolarda paritenin de 1.60’lara dayandığını söyledi. Yıldız, “O yüzden her ikisi tersine sinerji oluşturuyor. Dolayısıyla son 8 gün içerisinde yaklaşık 22 dolar civarında zam geldi. Türkiye’ye yansıması da tabii üçer-beşer kuruş olarak görülüyor” dedi.

‘MÜDAHİL OLMAYIZ’

Yıldız, tüketim ile arzın birleşmesi noktasında fiyatların düşme eğilimi göstermesini umut ettiğini söyledi. Yıldız, akaryakıtta bayi ve dağıtım kâr paylarıyla ilgili açıklamalara ilişkin görüşlerini de şöyle ifade etti: “Bildiğiniz gibi dağıtım şirketleri ve bayiler toptan yakıt kullananlarla ilgili yüzde 50’lere varan indirim yapıyorlar. Bu çok ciddi bir rakam. Bizler piyasaya müdahil olmuyoruz. Siyaseten de müdahale etmiyoruz. Ama rekabetin müşteriye daha ucuz, daha rekabetçi ortamda yansımasını teminen yaklaşık 51 tane dağıtım şirketinin ve 14 bin 600 tane bayinin de bu konuda üzerine düşen sorumluluğu yerine getireceğine inanıyorum.”

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler