Binlerce banka şubesi kapatıldı!

Avrupa Birliği'ne üye ülkelerin genelinde 2012 yılında toplam 5 bin 500 banka şubesinin kapandığı belirtildi. Avrupa Birliği'nde kapanan banka şubelerinin sayısı kıtanın içinde bulunduğu ekonomik krizin ciddiyetini bir kez daha gözler önüne serdi. TOPLAMI

Binlerce banka şubesi kapatıldı!
Avrupa Birliği'ne üye ülkelerin genelinde 2012 yılında toplam 5 bin 500 banka şubesinin kapandığı belirtildi. Avrupa Birliği'nde kapanan banka şubelerinin sayısı kıtanın içinde bulunduğu ekonomik krizin ciddiyetini bir kez daha gözler önüne serdi.
 
TOPLAMIN NE KADARINA DENK GELİYOR?
Reuters'ın haberine göre kapatılan 5 bin 500 banka şubesi toplam şubelerinin yüzde 2,5'ine denk geliyor. 2011 yılında toplam 7 bin 200 şube kapanmıştı. 2008 yılında krizin başlamasından bu yana kapatılan banka sayısı ise 20 bine ulaştı.
 
2012 yıl sonu itibariyle AB ülkelerinde toplam 218 bin 687 banka şubesi bulunuyor. Bu da her 2 bin 300 kişiye bir şube düşmesi anlamına geliyor. Şubelerin kapanmasının ardında bankaların masraflarını azaltma çabaları yer alıyor. Müşterilerin telefon ve internet bankacalığını daha çok tercih etmesi de bankaların kapanmasında etkili oluyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler