Benzin fiyatları kaç defa indi, kaç defa çıktı?

Benzin ve motorin fiyatında son olarak dün 10 kuruş indirim olurken, Enerji Bakanı Taner Yıldız, akaryakıttaki baş döndüren artış ve iniş seyrini ortaya koydu.Yıldız, 95 oktan kurşunsuz benzinin fiyatının, 2005’ten beri 149 defa artıp 119 defa indiğini aç

Benzin fiyatları kaç defa indi, kaç defa çıktı?

Benzin ve motorin fiyatında son olarak dün 10 kuruş indirim olurken, Enerji Bakanı Taner Yıldız, akaryakıttaki baş döndüren artış ve iniş seyrini ortaya koydu.

Yıldız, 95 oktan kurşunsuz benzinin fiyatının, 2005’ten beri 149 defa artıp 119 defa indiğini açıkladı. Yıldız, akaryakıt fiyatlarında ham petrol fiyatları yanında arz talep dengesinin de etkili olduğunu belirterek, “Üretim maliyeti düşen bir üründe eğer talep miktarı artıyorsa, o ürüne ait nihai fiyat artabilir” dedi.
 
Yıldız, fiyat oluşumunda pek çok faktörün etkili olduğuna işaret ederken, “Benzinin fiyatında, arz, talep koşulları yanında, navlun bedeli, döviz kuru, gümrük vergileri, ÖTV ve KDV gibi diğer vergiler etkili” diye konuştu.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Ekonomi