Benzie zam şoku

Brent petrolün 6 yıl sonra ilk kez 55 doların altına gerilemesine rağmen benzinin litresine 4 kuruşluk zam geldi. Yapılan zam sonrasında, İstanbul ve Ankar'da 95 oktan kurşunsuz benzinin litre fiyatı 4.18 TL seviyelerinden 4.22 TL seviyelerine çıktı.Zamlı

Benzie zam şoku

Brent petrolün 6 yıl sonra ilk kez 55 doların altına gerilemesine rağmen benzinin litresine 4 kuruşluk zam geldi. Yapılan zam sonrasında, İstanbul ve Ankar'da 95 oktan kurşunsuz benzinin litre fiyatı 4.18 TL seviyelerinden 4.22 TL seviyelerine çıktı.

Zamlı fiyatlar bu gece yarısından itibaren geçerli olacak.

Geçtiğimiz hafta 95 oktan kurşunsuz benzinin litresinde 8 kuruş, motorinin litresinde ise 9 kuruş indirime gidilmişti.

PETROL 6 YILIN EN DİBİNDE !

Brent petrolü, Irak ve Rusya'da rekor miktardaki arzın petrol fiyatlarını ayı piyasasına sürükleyen küresel çapta arz fazlalığının devam edeceği spekülasyonlarını artırması üzerine Mayıs 2009'dan bu yana ilk defa 55 doların aşağısına geriledi.

Petrol vadelileri Londra'da yüzde 2.8 kadar gerileyerek geçtiğimiz haftaki yüzde 5.1'lik düşüşü daha ileriye taşıdı. OPEC'in ikinci büyük üreticisi olan Irak, ülkenin petrol bakanlığından yapılan açıklamaya göre bu ay ham petrol ihracatını rekor seviyeye taşımayı planlıyor. Rusya'da ise Enerji Bakanlığı öncü verilerine göre arz Aralık'ta Sovyet dönemindeki seviyeler yükseldi.

Brent petrolü geçtiğimiz yıl yüzde 48 gerileyerek 2008’deki finansal krizden bu yana en sert düşüşü kaydetti. OPEC üretimi düşürmekten kaçınarak, ABD’nin kaya gazı petrolü üreticileri ile pazar payı için mücadeleye girdi.


 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler