BDDK taksit yasağı delenlere dur dedi

Kredi kartı taksit sınırlamasında kapsam genişliyor. Bankacılık Düzenleme Ve Denetleme Kurumu (BDDK), kredi kartında taksidi sınırlayan düzenlemenin kapsamını genişletecek taslağı yayımladı.Değişiklikle, kredi kartlarıyla gerçekleştirilecek telekomünikasy

BDDK taksit yasağı delenlere dur dedi

Kredi kartı taksit sınırlamasında kapsam genişliyor. Bankacılık Düzenleme Ve Denetleme Kurumu (BDDK), kredi kartında taksidi sınırlayan düzenlemenin kapsamını genişletecek taslağı yayımladı.

Değişiklikle, kredi kartlarıyla gerçekleştirilecek telekomünikasyon ve kuyumla ilgili harcamalar ile yemek, gıda ve akaryakıt alımlarında taksit uygulaması kısıtına, "Hediye kart, hediye çeki ve benzeri şekillerde herhangi somut bir mal veya hizmeti içermeyen ürünlerin alımlarında taksit uygulanamaz" hükmü eklenecek.

KURUMSAL KREDİ KARTLAR KAPSAM DIŞINDA

Taslağa göre, kurumsal kredi kartları bu değişikliğin dışında tutulacak.

Kredi kartlarında taksit sayısını sınırlayan yönetmelik 1 Şubat'ta yürürlüğe girmişti. Taksit sınırlaması olan sektörlerde, sınırlamanın etkilerinin azaltılması için yeni satış yöntemleri devreye sokulmuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler