Başkan Taflan kayıt dışı emlakcılara savaş actı

 Trabzon İnşaatçılar Odası Başkanı Ve Trabzon Faal Emlakçılar Derneği Başkanı Ayhan Taflan meslek odası kaydı olmayan emlakçılara ve inşaatçılara denetimlerin yapılacağı ve oda kaydı olmayan hiç bir mükellefiyeti bulunmayan işyerlerine gerekli işlemlerin

Başkan Taflan kayıt dışı emlakcılara savaş actı

 

Trabzon İnşaatçılar Odası Başkanı Ve Trabzon Faal Emlakçılar Derneği Başkanı Ayhan Taflan meslek odası kaydı olmayan emlakçılara ve inşaatçılara denetimlerin yapılacağı ve oda kaydı olmayan hiç bir mükellefiyeti bulunmayan işyerlerine gerekli işlemlerin yapılabilmesi için ilgili kurumlarla diyaloglara geçilip yasal takibin başlatılacağını söyledi.

   Denetimler sadece Esnaf Sanatkarlar Odalar Birliği tarafından değil Maliye ve Belediye tarafından da yapılacaktır.

   Bir çok kayıt dışı emlakçı ve inşaat sektörünün içinde olan meslek gruplarınında kayıt altına alınması gerekmektedir.

   Vergi kaydı,meslek odası kaydı,iş yeri açma ruhsatı olmayan yetkisiz kişiler haksız kazanç sağlamakta,mükellef olan işyeri kirası ödeyen, sigorta ödeyen,eleman çalıştıran  mükellef esnafın haklarını gasp etmektedirler. Bilgisiz ve eğitimsiz bu emek hırsızlarının müşteriye verdiği zararların yanında,ülke ekonomisine verdikleri zararda büyüktür.

Bu doğrultuda mükellef olan esnafın haklarını koruyup kollamak bizlerin görevi olduğu gibi ilgili kurumlarında bir nevi görevidir.İnşaatçılar odası olarak kayıt  dışılığa kayıtsız kalamayacağımız gibi bütün ilgili kurumların üzerine düşen görevleri yerine getirmelerini istiyoruz.

   Kayıt dışı çalışanlar tüketiciye maddi ve manevi zarar verebiliyorlar.Bilhassa emlak sektörünün mevsim itibarı  ve yabancı yatırımcıların bölgemize yatırım yapmalarından dolay,gayrimenkul almak isteyen kişilerin alışveriş yapacak oldukları kişilere çok dikkat etmeleri,sorunlarla karşılaşmamaları için her şeyden öte dolandırılmamaları için kesinlikle mükellef olan esnafları tercih etmeleri gerekmektedir.

   Şu an ki sürece baktığımızda arap yatırımcıların bölgemize büyük ilgisi bulunmaktadır.Fakat sektörel anlamda baktığımızda arap yatırımcılara gayrimenkulü pazarlayanlar bazı muhtarlar, kapıcılar,üniversitede okuyan arap kökenli öğrenciler,imam,arapçayı az çok bilen herkes bu işe soyunmuş durumdadır.Hiç bir yetkisi,teknik bilgisi olmayan bazı kişiler yabancı ve yerli yatırımcılara bu anlamda zarar verebiliyorlar.Arap turislerin bölgemize gelmesi ve bu anlamda konaklamak için haftalık ev kiralamalarından dolayı arap turistlere ev kiralamak isteyen yetkisiz, alakasız, emek hırsızları olan kişiler fahiş fiyatlarda ev kiralıyorlar.Fakat gelen misafirler gerçek fiyatları öğrendiğinde ise tepkilerini gösterebiliyorlar.

   Gayrimenkul alacak olan kişilerin emlak ofislerinin mükellef olmalarına dikkat etmeleri gerekmektedir.Hatta işyerlerinin camlarında odamızın mükellef olduğunu gösterir logoları vardır,buna istinaden logosu olmayan işyerlerinden kesinlikle alışveriş yapmamalı ve uzak durmalıdırlar.

   Yıllar öncesinden örneğini yaşadığımız rus turistleri kaçırdığımız gibi arap turistleri ve yatırımcıları kaçırmamalıyız. Bölge esnafı olarak bu anlamda bütün sektörde zararlarını görebiliriz.

      

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler