Başçı: Enflasyonu düşüreceğiz

Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı, döviz kurlarındaki gelişmelerin enflasyonun yükselişte önemli rol oynağıdını, düşüşün Haziran ayından itibaren başlayacağını söyledi.Başçı, Bakanlar Kurulu'na yaptığı sunumda sunumun ardından Başbakanlık binasından ayrı

Başçı: Enflasyonu düşüreceğiz

Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı, döviz kurlarındaki gelişmelerin enflasyonun yükselişte önemli rol oynağıdını, düşüşün Haziran ayından itibaren başlayacağını söyledi.

Başçı, Bakanlar Kurulu'na yaptığı sunumda sunumun ardından Başbakanlık binasından ayrılırken, gazetecilerin soruları üzerine, "Sunum iyi geçti, enflasyonu düşüreceğiz" dedi ve başka bir açıklama yapmadı.

Başçı, Başbakan Tayyip Erdoğan'ın faizler konusunda eleştirilerinin ardından yaptığı ve TCMB'nin internet sitesinde yayınlanan sunumunda, bu yıl ekonomik büyümenin yüzde 4'e yakın düzeyde gelişmekte olduğunun altını çizdi.

"Enflasyonda tepe noktanın Mayıs ayı verisinde gözleneceği, düşüşün Haziran ayı verisinden itibaren başlayacağı tahmin edilmektedir" yolundaki görüşünü de yineleyen Başçı, "Türkiye ekonomisi dezenflasyon sürecinde" dedi ve ekledi:

"Kredi büyüme hızı yüzde 15 seviyesine yaklaşmaktadır. Cari işlemler açığında iyileşmenin devam etmesi beklenmektedir."

Türkiye'de tasarruf oranlarının da düşük olması nedeniyle cari açığının da yüksek seyrettiğini vurgulayan Başçı, alınan önlemler sonucunda cari işlemler açığında iyileşmenin devam edeceği öngörüsünde bulundu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler