Bankalardan pes dedirten bir uygulama daha!

 Bankalar hesap özetlerini iyice kazanca dönüştürdü. İlk olarak ATM'lerden bilgilendirme fişleri için makbuz bedeli almaya başlayan banka lar daha sonra hesap ve kart ekstrelerini ücretli yaptı. Şimdi de bakiye sorgulama, hesap hareketlerini izleme, kredi

Bankalardan pes dedirten bir uygulama daha!

 

Bankalar hesap özetlerini iyice kazanca dönüştürdü. İlk olarak ATM'lerden bilgilendirme fişleri için makbuz bedeli almaya başlayan banka lar daha sonra hesap ve kart ekstrelerini ücretli yaptı. Şimdi de bakiye sorgulama, hesap hareketlerini izleme, kredi borcu görüntüleme gibi işlemler de paralı hale getirildi. 6 TL'lik ATM'ye bakma ücretini fark eden tüketicilerden şikayetvar.com'a gelen şikayetleri şöyle:
 
“ATM'den hesap özetine bakınca her seferinde 6 TL kesiyor. Bana önceden bildirilmeden böyle bir kesinti yapılması yasal mı? Paramı geri almak istiyorum.Bu ücret tam 3 kez kesildi”
 
“Geçtiğimiz günlerde bankanın ATM'sine bir miktar para yatırdıktan sonra hesap özetime bir göz atmak istedim. Dikkatinizi çekerim hesap özetinin çıktısını bile almadım. Daha sonra internet üzerinden hesabımı incelediğimde 6 TL hesap özeti görüntüleme ücreti kesildiğini gördüm. Diyecek laf bulamıyorum.”
 
“Yaklaşık 10 dakika önce, maaşımı çektiğim bankanın ATM'sine yine maaş kartımla para yatırmaya gittim. Önce hesabında ne kadar para olduğunu kontrol ettim ve 400 TL yatırdıktan sonra, 30 TL'yi geri çektim. Ancak hesabımdan o anda 22 TL daha eksik göründüğünü fark ettim. İncelediğimde ise 'hesap özeti görüntüleme' olarak 3 seçenek ve 6'şardan toplam 18 TL kesilmiş ve bir de şuan hatırlayamıyorum 5 TL de bu tip bir şey için kesinti yapılmış. Neticede kendi maaş kartım ve maaş çektiğim bankanın ATM'sini kullanarak, hesabım dahilinde bilgi sahibi olmak için bedel ödedim. Üstelik hiçbir doküman almadan. Bankaya gidip görüşeceğim.”

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler