Bankalardaki paralarınızı nasıl alabilirsiniz?

Tüketicilerden her adımda para alan bankalara hukuk 'DUR' diyor. Son dönemde 60'dan fazla ücret alan bankaların bu soygununa BDDK el koymuş ama yinede 22 adet ücretin alınabilmesinin yolunu açmıştı. Büyük tepki çeken BDDK'nın bu kararı için Danıştay'a dav

Bankalardaki paralarınızı nasıl alabilirsiniz?

Tüketicilerden her adımda para alan bankalara hukuk 'DUR' diyor. Son dönemde 60'dan fazla ücret alan bankaların bu soygununa BDDK el koymuş ama yinede 22 adet ücretin alınabilmesinin yolunu açmıştı. Büyük tepki çeken BDDK'nın bu kararı için Danıştay'a dava açıldı. Bütün bu gelişmeler yaşanırken tüketiciler de bankalardaki paralarını geri almayı sürdürüyor.

Bunun için başvurular kaymakamlıklardaki tüketici hakem heyetlerine yapılıyor. Hiçbir aracıya gerek duymadan siz de başvurunuzu kolayca yaparak paranızı geri alabilirsiniz. En çok alınan paralar kredi alırken ödediğimiz dosya masrafı, gereksiz yapılan sigorta ücretleri ve kredi kartı aidatlarında yoğunlaşıyor. 

BU YOLLARI İZLEYİN

Öncelikle ödediğiniz masrafla ilgili belgeleri toplayın. Bankalar kanun gereği bu belgeleri vermek zorunda. Bazı bankalar bunun için fahiş ücret istiyor. Bu parayı öderseniz de makbuzunu alın. 

Daha sonra iadeli tahahhütlü olarak bankanın genel müdürlüğüne bir dilekçe yazarak alınan masrafların geri ödenmesini talep edin. Bu çağrıya çoğu banka cevap vermiyor. Artık dava yolu açılmış demektir.

Belgelerinizle birlikte en yakın kaymakamlığa giderek tüketici hakem heyetine dilekçenizi verin. Dilekçenize belgelerinizin bir örneğini ve daha önce alınmış Yargıtay ve mahkeme kararlarını da ekleyin. Bankaya gönderdiğiniz yazıyla ilgili posta alındısını da ekleyin. 

Tüketici hakem heyeti kısa sürede kararını verecektir. Banka buna itiraz ederse konu bir üst mahkeme olantüketici mahkemesine gidecek ve oradan da büyük çoğunlukla lehinize karar çıkacaktır.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler