Bank Asya Karadeniz'de Büyümeye devam edecek

Türkiye’nin lider katılım bankası Bank Asya, ‘Yerel Medya Buluşmaları’ kapsamında Karadeniz Bölgesi’nin yerel medya temsilcilerini İstanbul’da buluşturdu.Samsun, Trabzon, Ordu, Tokat ve Sinop’tan gelen 50 basın mensubu, Bank Asya Genel Müdürlüğü’nü ziyare

Bank Asya Karadeniz'de Büyümeye devam edecek

Türkiye’nin lider katılım bankası Bank Asya, ‘Yerel Medya Buluşmaları’ kapsamında Karadeniz Bölgesi’nin yerel medya temsilcilerini İstanbul’da buluşturdu.

Samsun, Trabzon, Ordu, Tokat ve Sinop’tan gelen 50 basın mensubu, Bank Asya Genel Müdürlüğü’nü ziyaret ederek, Bank Asya Genel Müdürü Ahmet Beyaz, Genel Müdür Yardımcısı Talha Salih Yayla, Destek Hizmetleri Grup Başkanı Murat Aydoğan ve Bank Asya Karadeniz Bölge Müdürü Selçuk Kösebalaban’dan Bank Asya ve Karadeniz Bölgesi’ndeki faaliyetleri konusunda bilgiler aldı.

Yerel değerlerle büyüyen bir banka olduklarını vurgulayan Beyaz, “Bank Asya olarak bu ülkenin bir değeriyiz. Bu ülkenin yerli sermayesiyle kurulmuş ve misyonu reel sektöre destek sağlamak olan bir katılım bankasıyız. Bu değer büyürken de kendimizi daha iyi anlatma kamacıyla, bir iletişim kanalı açmak istedik. Bu nedenle yerel medyamızı, çalışmalarımızı yerinde görmeleri açısından Bank Asya’nın kalbine davet ettik” dedi.

KARADENİZDE KOBİLERE 230 MİLYONLUK DESTEK

Karadeniz Bölgesi’nde gurur duyulacak bir büyüme gerçekleştirdiklerini ifade eden Ahmet Beyaz, “Karadeniz Bölgesi’nde de bankamız hedeflerine paralel olarak büyümeyi sağlıyoruz. Krediler de ve kaynak toplama tarafında yakaladığımız yüzde 30’a yaklaşan büyümeyi Karadeniz Bölgemizde de sağlıyoruz. Bunun haricinde organik büyümemiz yeni şubelerimizle devam ediyor” diye konuştu.

Daha fazla KOBİ’ ye hizmet vermek için adımlar attıklarını söyleyen Ahmet Beyaz şöyle devam etti: “14 ilde 19 şubede 206 ve Karadeniz Bölge Müdürlüğümüzde 15 olmak üzere toplam 221 personelimiz ile Karadeniz Bölgesi müşterilerimize hizmet veriyoruz. Karadeniz Bölgesi şubelerinde görev yapan 206 arkadaşımızdan 35’i ise özellikle Kobi’lere hizmet vermekte. Eylül - 2013 dönemi itibariyle Karadeniz Bölgesi’nde yer alan Kobi’lere yönelik 186 Milyon TL kaynak aktarılarak reel sektörün finansmanında önemli bir rol oynadık. Yılsonu itibariyle bölgede yer alan Kobi'lere 230 Milyon TL'lik kaynak aktarmayı hedefliyoruz.”

ÜRETİMİ FİNANSE EDEN BİR BANKAYIZ

Ahmet Beyaz, Bank Asya’nın üretime doğrudan katkı sağlayan bir kurum olduğunu ifade etti ve şöyle devam etti: “2013 yılının ilk yarısında, özellikle KOBİ kredilerindeki yaklaşık yüzde 50 ve bireysel kredilerdeki yüzde 30 oranındaki artışla tabana yaygın kredi politikamız çerçevesinde önemli bir gelişim kaydettik. Bunun yanında tabana yaygın küçük tutarlı toplanan fonların katılımıyla sahip olduğumuz fonlar artış gösterdi. Bank Asya bölge halkı ile birlikte büyürken bölge esnafının da büyümesini sağlıyor.

Bank Asya’nın kullandırdığı nakdi ve gayrinakdi krediler aracılığıyla reel ekonomiye sağladığı finansal destek 28,3 milyar TL’ye ulaştı. Bankamız, yılın ilk yarısında gerek kredilerde gerekse toplanan fonlarda sırasıyla yüzde24 ve yüzde17 büyüme kaydeden sektörün üzerinde bir büyüme sergileyerek, yılsonuna göre kullandırdığı kredileri yüzde 30, topladığı fonları ise yüzde 21 oranında artırmayı başardı.

2013 yılbaşı itibariyle biri yurt dışında olmak üzere 251 olan şube sayımıza 30 yeni şube daha ekleyerek 281’e çıkardık. 2013 yılı sonuna kadar açacağımız 20 yeni şube ile toplamda 301 şubeye ulaşacağız. Bunun yanında 2012 yılında 700 olan ATM sayımızı 831’e çıkardık ve yılsonunda 1000 ATM’ye ulaşacağız.”

Toplantıya ayrıca bölgedeki halkla doğrudan iletişim halindeki Ordu Şube Müdürü Hasan Murat Dal, Samsun Sanayi Şube Müdürü Aydın Alpay Akça, Tokat Erbaa Şube Müdürü Recep Sakar, Sinop Boyabat Şube Müdürü Selahattin Çaylı, Trabzon Şube Müdürü Vahdettin Yıldırım ve Trabzon Değirmendere Şube Müdürü Alp Akbulut da katıldı. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler