Bakan Şimşek'e vergi tepkisi!

Bakan Mehmet Şimşek'in eski model araç ve dizel araçların vergi oranlarının artırılacağına dair açıklamasına galericilerden tepki geldi.Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in açıklamasının ardından ikinci el otomobil piyasasının olumsuz etkilendiğini öne süren Bu

Bakan Şimşek'e vergi tepkisi!

Bakan Mehmet Şimşek'in eski model araç ve dizel araçların vergi oranlarının artırılacağına dair açıklamasına galericilerden tepki geldi.

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in açıklamasının ardından ikinci el otomobil piyasasının olumsuz etkilendiğini öne süren Bursa Oto Galericileri Odası Başkanı Hakan Yanık, "İnsanların kafası karıştı." dedi.

2014 yılında hayata geçmesi beklenen uygulama ile eski model araçlardan alınan vergi oranlarının artacağını, dizel araçların vergilerinin yükseleceğini belirten Yanık, bu durumun zaten durgunlaşan ikinci el piyasasını daha da olumsuz etkileyeceğini öne sürdü.

Yanık, şunları kaydetti: "Bakan Şimşek'in beyanatını esefle karşıladık. Zaten ticaretimiz zor durumdaydı, bu açıklamalar daha da olumsuz etkiledi piyasayı. Dizel araçlar veya eski araçlar çevreyi kirletiyorlar diye bunların sahiplerinden çok vergi almak son derece yanış. Araçların muayenelerden geçmelerine okey verip, piyasada gezmelerine izin veriliyor. Yine egzoz muayenesinden onay alıp eski model araçlar geziniyor.

Böyle onay alan dizel ve eski araçlar nasıl oluyor da çevreyi kirletiyor. Ya, emisyon ölçüm merkezleri işlerini doğru yapmıyor ya da denetim eksikliği var. İkinci el ticaretimiz olumsuz yönde etkilenmiştir. Maliye Bakanımızdan çevreyi kirleten araçların kontrollerinin daha sık yapılmasını istiyoruz. İkinci defa vergilerle yük bildirilmesinin doğru olmadığına inanıyoruz. İkinci el oto alım satımında zaten sıkıntı yaşanıyordu. Bu açıklamadan sonra piyasa olumsuz etkileniyor."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Ekonomi