Ayçiçeği alım fiyatı açıklandı

Karadeniz Birlik açıklama yaptı.

Ayçiçeği alım fiyatı açıklandı
Karadeniz Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifleri Birliği (Karadenizbirlik), ayçiçeği ürün alım kampanyasına başlattı. 

Konuyla ilgili bir basın açıklaması yapan Karadenizbirlik Genel Müdürü Ünal Erarslan, "Ayçiçeği ürün alım kampanyamızın başladığı bugünlerde, 2016 yılı ayçiçeği hasadı bölgemiz genelinde hızla devam etmektedir. Dünya genelinde yağlık ayçiçeği rekoltesinde artış olacağı tahmin edilmekte, bu durum ve birçok faktör bölgemiz için, ürün fiyatlarının, şekillenmesinde belirleyici olmaktadır. Birliğimiz yönetim kurulu mevcut şartlar çerçevesinde üretici lehine azami gayret göstererek ayçiçeği ön alım fiyatını 1,58 TL/Kg olarak belirlemiştir" dedi.

Ünal Erarslan, bir ürün alım sezonunda daha üreticiyi mağdur etmeden faaliyetlerini sürdüreceklerine dikkati çekerek, "İlerleyen zaman içinde, oluşan piyasa şartları çerçevesinde, ayrıca fiyat farkı ödemesi yapılacaktır" diye konuştu.

2 milyar dolar ithalat bedeli

Türkiye'nin halen yağlı tohum ihtiyacının 3’te 2’sini yurt dışından karşıladığına dikkat çeken Ünal Erarslan, açıklamasında ayrıca şu ifadeleri kullandı: "Bununla beraber yılın ilk 7 ayında 2 milyar dolar ithalat bedeli ile ülke çapında en fazla döviz ödediğimiz kalemlerden biri yağlı tohumlar ve bunların yan ürünleridir. Türkiye yağlık ayçiçeği ve diğer yağlı tohumların üretimi için uygun toprak yapısına, ekim alanına ve iklime sahiptir. Ülkemizin mevcut yağlı tohum üretim potansiyeli istikrarlı ve sürdürülebilir bir şekilde arttırılmalıdır. Yerli üretimin ve yerli üreticinin buluştuğu kooperatifler üst birliği olarak birliğimiz, tüm kaynaklarını, yağlı tohum üreticilerinin mağdur olmaması ve üretimin devamı yönünde her zaman seferber etmiştir. Yeni ürün ön alım fiyatımızın üreticilerimiz ve Türk tarımı için hayırlı olmasını dileriz."
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler