Askerlik yapan memura müjde!

Türk Sağlık Sen Trabzon Şube Başkanı Mustafa Serdar, askerlik görevini yapan memurların askerlik sürelerinin 4 bin 500 ile 5 bin lira arasında değişen miktarının ayrıca prim olarak ödemeden emekliliklerine dahil edilmesi için Milli Savunma ve Maliye Bakan

Askerlik yapan memura müjde!

Türk Sağlık Sen Trabzon Şube Başkanı Mustafa Serdar, askerlik görevini yapan memurların askerlik sürelerinin 4 bin 500 ile 5 bin lira arasında değişen miktarının ayrıca prim olarak ödemeden emekliliklerine dahil edilmesi için Milli Savunma ve Maliye Bakanlığına başvuru yaptıklarını bildirdi.

Serdar, yaptığı yazılı açıklamada, 30 yaşından gün alan ve 30 bin lira verenlerin hiç askere gitmeden bedelli olarak askerliklerini yapmalarını düzenleyen kanun tasarısı TBMM Milli Savunma Komisyonundan geçtiğini, çok kısa bir zamanda da yasalaşacağının anlaşıldığını ifade etti.

 

ASKERLİK YAPMIŞ SAYILACAK

Bu durumda, parası olanın bedelli olarak hem de hiç silah altına alınmadan ve temel askerlik eğitimini yapmadan askerlik hizmetini yapmış sayılacağını kaydeden Serdar, şöyle devam etti:

"Askerliğini er veya erbaş olarak yapan memurlarımız ise askerlik hizmetinin emekliliğe yansıması için yaklaşık 4 bin 500 lira ile 5 bin lira arasında para ödemektedirler. Türk Sağlık-Sen olarak biz de askerlik görevini yapan memurların askerlik sürelerinin 4 bin 500 ile 5 bin lira arasında değişen miktarı ayrıca prim olarak ödemeden emekliliklerine dahil edilmesi için Milli Savunma ve Maliye Bakanlığına başvuru yaptık. Çünkü askerlik hizmeti hukuksal açıdan bir kamu görevi olarak görülmektedir.

657 sayılı Devlet Memurları Kanununa göre askerliğini er, erbaş ve yedek subay olarak yapan memurlar aylıksız izinli sayılmaktadırlar. Kanuni bir mükellefiyet olarak yapılan vatan hizmetinde geçen süre zarfında çok cüzi bir harçlık hariç, er ve erbaşlara herhangi bir ücret ödenmemesine rağmen bu zaman zarfı için yüklü bir miktar prim ödemek şartı ile emeklilik süresine esas olarak kabul edilmektedir."

TÜM MEMURLARA TEŞEKKÜR EDERİZ

Yasal gerekçeler göz önüne alınarak bir an önce hukuki çalışmanın başlatılmasını talep ettiklerini ifade eden Serdar, şunları kaydetti:

"Memurlardan bedel alınmadan askerliklerinin emekliliğe sayılmasını istedik. Bu başvurumuzla konuyu gündeme getirmiş olduk. Bu başvuru aynı zamanda talebimizin gerçekleşmesi için attığımız ilk adım olmuştur. İkinci adım ise bu konuda başlattığımız dilekçe kampanyasıdır. Bu hakkın biz memurlara verilmesi için tüm arkadaşlarımızı dilekçe kampanyamıza destek vermeye çağırıyoruz.

Sizlerden toplayacağımız dilekçeleri Milli Savunma Bakanlığına göndererek talebimizi binlerce imza ile iletmiş olacağız. Türk Sağlık Sen olarak başlattığımız çalışmanın kısa zamanda karşılık bularak memurların da askerlikte geçen sürelerinin kendilerinden bir bedel alınmadan emekliliklerine yansıtılmasını istiyoruz.

Bu konuda bize dilekçeleri ile destek verecek olan tüm memurlarımıza katkılarından dolayı şimdiden teşekkür ediyoruz."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Ekonomi