Asgari ücrette karar günü! Pazarlık başlıyor

Asgari Ücret Tespit Komisyonu, 2015'te uygulanacak asgari ücreti en geç ay sonuna kadar belirleyecek. Çelik, geçen hafta bir yerel televizyon kanalına yaptığı açıklamada, "Asgari ücretin artmasında hükümet olarak kaygımız yok. Çünkü ne kadar artarsa, baka

Asgari ücrette karar günü! Pazarlık başlıyor

Asgari Ücret Tespit Komisyonu, 2015'te uygulanacak asgari ücreti en geç ay sonuna kadar belirleyecek. 

Çelik, geçen hafta bir yerel televizyon kanalına yaptığı açıklamada, "Asgari ücretin artmasında hükümet olarak kaygımız yok. Çünkü ne kadar artarsa, bakanlık olarak bizim lehimize; prim gelirlerimiz atıyor, vergi gelirlerimiz artıyor" değerlendirmesinde bulundu. 

Çelik, "Her defasında enflasyonun çok üzerinde bir asgari ücret artışı gerçekleştirdik. Bu dönemde de büyük ihtimalle işçi ve işveren kesimi yine bütün şartları dikkate alacaklardır" dedi. 

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, işçiler adına Türk-iş ve işçi işverenleri adına TİSK'in beşer temsilcisinden oluşan komisyon, eşitlik halinde Çalışma Bakanı'nın tespit ettiği komisyon başkanının oyu çoğunluk sağlayıcı sayılacak şekilde karar veriyor. 

Geçen yılın sonunda yapılan uzun müzakereler sonucu, 2014 asgari ücretine, bir önceki yıla oranla ilk altı ay için yüzde 5, ikinci altı ay için yüzde 6 zam yapılmış; 2014'ün ilk altı ayında asgari ücret brüt 1,071 TL, net 846 TL olarak; ikinci altı ayında ise brüt 1,134 TL, net 891 TL olarak uygulanmıştı. 

Öte yandan 2014'ten itibaren tek asgari ücret uygulamasına geçildi, 16 yaş altı ve 16 yaş üstü ayrımına son verildi. 

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler