Asgari ücrette flaş gelişme

 Bugün gerçekleştirilmesi beklenen toplantının Bakanlar Kurulu toplantısı nedeniyle yarına kaldığı kaydedildi.2014 yılında uygulanacak asgari ücreti belirleyecek olan Asgari Ücret Tespit Komisyonu son toplantısını yarın yapacak. Asgari ücretin mükerrer re

Asgari ücrette flaş gelişme

 Bugün gerçekleştirilmesi beklenen toplantının Bakanlar Kurulu toplantısı nedeniyle yarına kaldığı kaydedildi.

2014 yılında uygulanacak asgari ücreti belirleyecek olan Asgari Ücret Tespit Komisyonu son toplantısını yarın yapacak. Asgari ücretin mükerrer resmi gazetede yayımlanarak, yeni yıla yetiştirilmesi bekleniyor.

2014'te geçerli olacak asgari ücretle ilgili Türk-İş, en düşük memur maaşı olan bin 600 TL’yi talep ederken, işvereni temsil eden TİSK yüzde 4.5+5 zam teklifinde bulunmuştu.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik ise, 2014 yılında uygulanacak asgari ücretin Türkiye’nin ekonomik durumunun ve çalışanların geçim şartları göz önünde bulundurularak tespit edileceğini belirtmişti.

Milyonlarca işçinin gözü yarın Bakanlıkta gerçekleştirecek olan son toplantıya çevrildi.

Öteyandan son toplantının bugün yapılması ve asgari ücret zam oranının belirlenmesi bekleniyordu. Ancak Bakan Faruk Çelik'in Bakanlar Kurulu toplantısına katılacak olması nedeniyle toplantı yarına ertelendi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler