Artışını yüzde 64,6 ile Fındık sektörü yakaladı

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) verilerine göre, nisan ayında ihracat geçen yılın aynı ayına göre yüzde 9,8 gerileyerek 11 milyar 823 milyon dolar oldu.YÜZDE 8,1GERİLEDİTİM'in nisan ayı ihracat rakamlarına ilişkin yaptığı açıklamaya göre, yılın ilk 4 a

Artışını yüzde 64,6 ile Fındık sektörü yakaladı

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) verilerine göre, nisan ayında ihracat geçen yılın aynı ayına göre yüzde 9,8 gerileyerek 11 milyar 823 milyon dolar oldu.

YÜZDE 8,1GERİLEDİ

TİM'in nisan ayı ihracat rakamlarına ilişkin yaptığı açıklamaya göre, yılın ilk 4 ayında toplam ihracat yüzde 8,1 gerilemeyle 48 milyar 951 milyon dolar olarak gerçekleşti.

Son 12 aylık ihracat ise geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 1,6 azalarak 153 milyar 66 milyon dolar oldu.

KİLOGRAM BAZINDA YÜZDE 3 ARTIŞ

İhracatta geçen yılın nisan ayına göre bu ay yüzde 22 gerileyerek 1,08 seviyelerine inen (avro/dolar) paritenin negatif etkisi aylık 1,5 milyar doları buldu. İhracatta nisan ayında kilogram bazında yüzde 3 artış kaydedildi.

NİSAN AYI LİDERİ OTOMOTİV

TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi, sektörel bazda nisan ayında en fazla ihracatı 1 milyar 843 milyon dolarla otomotiv sektörü yaptığını vurgularken, bu sektörü kimyevi maddeler ve hazır giyim sektörlerinin takip ettiğini belirtti.

Verilere göre Nisan ayında en fazla ihracat artışını yüzde 64,6 ile Fındık sektörü yakaladı. Bu sektörü, yüzde 49,6 ile tütün ve yüzde 35,9 ile gemi ve yat sektörü takip etti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler