Anneler bu uygulamayı çok sevecek

Hükümet, kadın istihdamını artırmak için kolları sıvadı. Meslek kurslarına katılan kadınlar için "çocuk oyun odaları" uygulaması başlatılıyor. Türkiye İş Kurumu'nca (TÜİK) düzenlenen ve binlerce kişiye ekmek kapısı açan meslek kurslarına katılacak anneler

Anneler bu uygulamayı çok sevecek

Hükümet, kadın istihdamını artırmak için kolları sıvadı. Meslek kurslarına katılan kadınlar için "çocuk oyun odaları" uygulaması başlatılıyor. Türkiye İş Kurumu'nca (TÜİK) düzenlenen ve binlerce kişiye ekmek kapısı açan meslek kurslarına katılacak anneler çocuklarını rahatça bu oyun odalarına bırakıp derslere katılabilecek. Kaliteli ve hesaplı kreş imkânları yaygınlaştırılarak bu konuda belediye destekleri de artırılıyor. Sosyal yardım alanlara iş veren patronun işveren prim hissesi devlet tarafından ödenecek. AK Parti seçim beyannamesinde yer alan İş Gücü Piyasası'nın Etkinleştirilmesi Programı kapsamında atılacak adımlar şöyle:

6 AY DEVLETTEN: Devletin işverenlere desteği artıyor. Özel sektörde 6 ay süreyle işbaşı eğitim programına katılanlara net asgari ücret ödenecek. 6 aylık işbaşı eğitim programı sırasında ücretleri İŞKUR verecek. Temmuza kadar işbaşı eğitimine başlanırsa verilecek destek 6 ay değil 1 yıl olacak.

VERGİDEN DÜŞÜLECEK: İşverenlerin kursiyer için yaptığı her harcama vergi matrahından düşürülecek. Kursiyerler işe alınırsa, imalat sektöründe 3.5 yıl, diğer sektörlerde de 30 ay boyunca işveren primi devlet tarafından ödenecek.

HESAPLI KREŞLER: Kaliteli ve hesaplı kreş imkânları yaygınlaştırılıyor. Yerel yönetimlerle özel sektörün katkısı da artırılıyor. Meslek kurslarına katılan kadınlar için çocuk oyun odaları uygulaması başlatılıyor.

GİRİŞİMCİ KADINLARA DESTEK: Kadın Girişimciliği Programı uygulamaya konuluyor. İşverenlerin kadınerkek fırsat eşitliği bilinci artırmaya yönelik etkinlikler başlatılıyor.

KIDEMDE ÖNEMLİ ADIM

Kıdem tazminatı sistemindeki sorunlar çözülecek. Sosyal taraflarla istişare içinde mevzuatta gereken düzenlemeler yapılacak. İşsizlik sigortasından yararlanma koşulları esnetilirken süreleri de artırılıyor.

FAZLA ÇALIŞMA SINIRI: Fazla çalışma sınırına uymayan işverene idari para cezası verilecek. Kamu ve özel sektörde taşeron işçilerin sayısının tespiti ve güncel olarak takibi sağlanacak.

PRİMDE SÜRE UZUYOR: Sigorta primi işveren hissesi desteği hem süre hem oran itibariyle artıyor.

MESLEK SAYISI ARTIYOR

İşsizler ile açık işlerin etkinleştirilmesi sağlanırken, temel ve mesleki becerileri geliştirme programları da artırılıyor. İki yıllık dönemde ise 1 milyon 850 bini tarım dışı, 165 bini tarımda olmak üzere yaklaşık 2 milyon istihdam artışı hedefleniyor. İstihdam teşvikleri artırılacak, prim indirimi gibi destekler için kaynak aktarımı sürecek

KADIN GİRİŞİMCİLER

Kadın girişimcilere destek artıyor. 100 bin liraya kadar beş yıl vadeli krediler için yüzde 85 oranında kefalet imkânı sağlanıyor.

İSTİHDAM UMUDU ARTIYOR

Toplum yararına çalışma programları da işsizlerin istihdam umudu oluyor. Çalışma Bakanı Faruk Çelik, İŞKUR tarafından düzenlenen toplum yararına programların önemine dikkat çekerek, "Sadece Ocak-Kasım döneminde yaklaşık 208 bin kişi bu programlardan yararlandı. İl geneli ihtiyaçları, kamu yararı gözetilerek çevre temizliği, kamusal altyapının yenilenmesi, Milli Eğitime bağlı resmi okullarda bakım, onarım, temizlik işleri, ağaçlandırma, park düzenlemeleri gibi alanlarda uygulanıyor. Günlük asgari ücret miktarının katılım sağlanan gün sayısı ile çarpımı sonucu bulunan miktardan ödeme yapılıyor" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler