Altının ateşi düşüyor!

Piyasalarda, Avrupa'daki borç krizi ve G.Kore'yle K.Kore arasında yükselen tansiyon sonrasında yaşanan olumsuz hava ABD'de devam ederken, Asya ve Avrupa'da daha olumlu bir seyir izleniyor. Dolardaki yükseliş sürerken altın yine gözde yatırım aracı oldu. İ

Altının ateşi düşüyor!

Piyasalarda, Avrupa'daki borç krizi ve G.Kore'yle K.Kore arasında yükselen tansiyon sonrasında yaşanan olumsuz hava ABD'de devam ederken, Asya ve Avrupa'da daha olumlu bir seyir izleniyor. Dolardaki yükseliş sürerken altın yine gözde yatırım aracı oldu. İçeride dolar/TL 1.48 seviyesinde bulunuyor.

K.Kore'nin G.Kore'ye dün top ateşi açması ve Avrupa'da İrlanda ile tavan yapan borç krizinin sonlanmayacağı ve diğer ülkelere yayılabileceğine ilişkin endişeler dün hisse senetleri piyasalarında gerilemeye neden olmuş ve güvenli liman olarak görülen dolara ve ABD Hazine tahvillerine olan talebi artırmıştı. 

Bu seyir ABD borsalarında yüzde 1'i aşan kayıplar yaşanmasıyla devam etti. Borsalar Asya'de ise karışık seyir izledi. Japonya'da Nikkei 225 Endeksi yüzde 0.8 gerilerken, Hong Kong Hang Seng Endeksi yüzde 0.7, Çin'de Şangay Endeksi de yüzde 1 değer kazandı. Hindistan'da,Yeni Zelanda'da ve Singapur'da da borsalar  yükseldi.

İki ülke arasındaki gerginlik tırmanırken kapalı olan G.Kore'nin Kospi Endeksi de piyasalar açılınca yüzde 3.3 geriledi ancak daha sonra kayıplarını geri alarak günü yüzde 0.2 değer kaybıyla kapattı. Uzmanlar, uzun vadeli yatırımcıların bu düşüşü fırsat olarak gördüğü bu nedenle hisse senetlerine yeniden alım geldiği değerlendirmesi yapıyor.

Avrupa'daki endeksler de ilk işlemlerde hafif artıda seyretti.  İstanbul Menkul Kıymetler Borsası (İMKB) Bileşik 100 Endeksi de güne hafif artıda başladı.

Uzmanlar piyasalardaki temkinli iyimserliğin dün gelen sert satışlara tepki niteliğinin ağır bastığını belirtiyor.

Güvenli liman olarak görülen dolara olan talebin de devam etmesiyle euro/dolar paritesi 1.34 seviyesinin altında işlem görüyor. İçeride de dolar/TL 1.48, euro/TL ise 1.98 seviyelerinde bulunuyor.

Piyasalardaki hava güvenli liman olarak görülen altına olan ilgiyi de yine artırdı. Dün yüzde 1'in üzerinde artarak onsu 1,380 doların üzerine çıkan altın, bugünkü işlemlerde bu seviyenin hafif altında seyrediyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Ekonomi