Altında yatırımcısı üzülecek!

 Milyarder yatırımcı ve aynı zamanda Berkshire Hathaway Inc.'nin başkan ve CEO'su Warren Buffett, altının yatırım cazibesi konusunda yorumlarda bulundu. Buffett 2 Mayıs'ta Omaha, Nebraska'ta basın mensuplarına konuştu.  Altın 12 Nisan'da ayı piyasasına gi

Altında yatırımcısı üzülecek!

 

Milyarder yatırımcı ve aynı zamanda Berkshire Hathaway Inc.'nin başkan ve CEO'su Warren Buffett, altının yatırım cazibesi konusunda yorumlarda bulundu. Buffett 2 Mayıs'ta Omaha, Nebraska'ta basın mensuplarına konuştu. 
 
Altın 12 Nisan'da ayı piyasasına girdikten sonra, son iki haftada yüzde 4.9'luk ralli yaptı. Ancak New York piyasasında vadeli kontratlar bu yıl yüzde 13 düşerek ons başına 1,464.20 dolara indi. 
 
Buffett, son düşüşlerin ardından altın alıp almadığı yolunda soruya, "Hayır. Altın, bir ya da iki yıl önce yazdığımdan bu yana yeniden birşey üretmedi ya da birşey yapmadı. Orada duruyor ve başkalarının size altın için daha fazlasını ödemesini umut ediyorsunuz" dedi.
 
Buffett, "Altın 1,000 dolara gitseydi, alıcı olmazdım. 800 dolara gitseydi, alıcı olmazdım. Beni hiç ilgilendirmiyor. 1965 yılına dönerseniz, Berkshire hisseleri 15 dolardaydı ve altın ise 35 dolardaydı. Bu nedenle bir ons altın ile 2 Berkshire hissesi satın alabilirdiniz, iki hisseden biraz fazlası. Ve şu ana kadar, iki Berkshire hissesi daha iyi" şeklinde görüşlerini açıkladı.
 
Buffett, ”Son yaşanan fiyat düşüşün ardından altına yatırım yapmıyorum. Bunun hakkında bir ya da iki yıl önce bir yazı yazmıştım. Fikrimi değiştirmiş değilim" dedi

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler