Altında büyük düşüş sürüyor

Altında Nisan ayında başlayan satış süreci FED açıklamaları ile desteklenirken son 93 yılın en kötü çeyreği yaşanıyor. Spot altın üç ayda yüzde 25 düşerek 1968 yılından bu yana ki en kötü çeyreklik performansı sergiledi. Nisan-Haziran aralığında yüzde 25

Altında büyük düşüş sürüyor
Altında Nisan ayında başlayan satış süreci FED açıklamaları ile desteklenirken son 93 yılın en kötü çeyreği yaşanıyor. Spot altın üç ayda yüzde 25 düşerek 1968 yılından bu yana ki en kötü çeyreklik performansı sergiledi.
 
Nisan-Haziran aralığında yüzde 25 değer kaybına uğrayan altın, Reuters'ın Altın Fiyatları nın kaydını tutmaya başladığı 1968 yılından bu yana en kötü çeyreklik düşüşü görmüş oldu.
 
2010'DAN BU YANA EN DÜŞÜK SEVİYE
 
Uluslararası piyasalarda yılbaşında 1675 dolar seviyesinde bulunan altının ons fiyatı 1180,20 dolara kadar geriledi. Saat 09:15 itibariyle altının onsu 1208,91 dolardan işlem görürken Kapalıçarşı'da altının gramı 74,46 liradan satılıyor. nBugünkü işlemler sırasında 1180 dolara kadar gerileyen spot altın, böylelikle Ağustos 2010'dan bu yana en düşük seviyeyi görmüş oldu. 
 
ALTINI FED YAKTI
 
Altın özellikle geçtiğimiz hafta FED Başkanı Ben Bernanke'nin yıl sonunda para musluklarının kısılabileceği yönündeki açıklamasının ardından sert düştü. Açıklamanın yapıldığı 19 Haziran'dan bugüne altın yüzde 15, başka bir değişle 200 dolardan fazla değer kaybına uğradı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Ekonomi