Altına Büyük Talep

Altın, dolar ve küresel hisse senetlerindeki gerilemenin altına talebi desteklemesi ile 1 haftadan uzun bir sürenin en yüksek seviyesine yöneldi. Kıymetli metal, Kasım ayında 4 yılın en düşüğüne gerilemesinin ardından bu yıl yatay bir seyir izledi.Spot al

Altına Büyük Talep

Altın, dolar ve küresel hisse senetlerindeki gerilemenin altına talebi desteklemesi ile 1 haftadan uzun bir sürenin en yüksek seviyesine yöneldi. Kıymetli metal, Kasım ayında 4 yılın en düşüğüne gerilemesinin ardından bu yıl yatay bir seyir izledi.

Spot altın, yüzde 0.5 kadar yükselerek ons başına 1,206.30 dolara geldi ve Singapursaati ile 11:31'de 1,202.30 dolardan işlem gördü ve Ağustos'tan bu yana ilk aylık yükselişi kaydetmeye hazırlanıyor. 7 Kasım'da 1,132.16 dolar ile 4 yılın en düşük seviyesini gören altın dün 1,210.74 dolar ile 18 Aralık'tan bu yana en yüksek seviyeye ulaştı.

Altın, Fed'in faiz oranlarını yükseltmeye yaklaşması ile 2013'te yüzde 28 gerilemesinin ardından bu yıl yüzde 0.1 yükseldi. Avrupa'dan Çin'e politika yapıcılar büyümeyi desteklemek için önlemler alıyor.

HER YÜKSELİŞ SATIŞ FIRSATI

Singapur'daki Asia at Societe Generale SA emtia araştırmaları müdürü Mark Keenan, "Altındaki her yükseliş satış için fırsat olarak kullanılmalı. Fiyatın sıkı bir düşüş trendinde olduğunu düşünüyoruz ve düşüşün süreceğini öngörüyoruz. Düşüş trendi genel olarak ABD ekonomisinin toparlanmasından ve faizlerin yükseleceği beklentilerinden kaynaklamıyor" dedi.



 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler