Altın yeniden yükselişe geçti

Avrupa'nın borç krizi sebebi ile ülke ekonomilerinin daha fazla teşviğe gidebileceği spekülasyonu ile altın altı haftanın düşüğünden yükseliyor. Gümüş, platin ve paladyum da değer kazanıyor.Spot altının onsu yüzde 0.3 kadar artışla 1,727.16 dolara yükseld

Altın yeniden yükselişe geçti

Avrupa'nın borç krizi sebebi ile ülke ekonomilerinin daha fazla teşviğe gidebileceği spekülasyonu ile altın altı haftanın düşüğünden yükseliyor. Gümüş, platin ve paladyum da değer kazanıyor.

Spot altının onsu yüzde 0.3 kadar artışla 1,727.16 dolara yükseldi ve Singapur'da yerel saatle 13.00'te 1,725.60 dolardan alıcı buldu. Altın daha önce 7 eylül tarihinden beri en düşük seviye olan 1,714.20 dolara gerilemişti. New York Comex'teki aralık vadeli altının onsu yüzde 0.6 kadar geriledikten sonra pek fazla değişim göstermeyerek 1,726 doalrdan alıcı buldu.

Japonya'da ihracat, küresel yavaşlama, yendeki güçlü seyir ve Çin ile toprak anlaşmazlığının iki ülke arasındaki ticareti olumsuz etkilemesi ile birlikte, geçen yılki deprem felaketinden bu yana en hızlı düşüşünü gerçekleştirdi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler