Altın yatırımcısı şokta !

 Altın, ekonomik verilerin toparlanmalarıyla oluşan iyimserliğin talebi düşürmesinin ardından kayıplarına devam ediyor. Altın vadelileri, ekonomik iyimserliğin sarı metale olan güvenli liman talebini düşürmesiyle gerileyerek 1997 yılından bu yana en uzun

Altın yatırımcısı şokta !

 

Altın, ekonomik verilerin toparlanmalarıyla oluşan iyimserliğin talebi düşürmesinin ardından kayıplarına devam ediyor.
 
Altın vadelileri, ekonomik iyimserliğin sarı metale olan güvenli liman talebini düşürmesiyle gerileyerek 1997 yılından bu yana en uzun kayıp maratonuna doğru ilerliyor. 
 
ABD hükümeti tarafından bugün açıklanan verilere göre 23 Şubat itibariyle sona eren haftada işsizlik başvuruları beklenenden daha fazla düştü. Almanya'da işsizlik oranı Şubat ayında beklenmedik bir şekilde düşerken, Japon sanayi üretimi Ocak ayında üst üste 2. ay yükselmiş oldu. Altının 12 yıl süren rallisinin ardından dün itibariyle 2013 yılı kayıpları yüzde 4.8 oldu. 
 
R.J. O'Brien & Associates kıdemli emtia brokerı Phil Streible, "Dünyanın farklı bölgelerinde insanların ekonomik şartların iyileşme sinyalleri verdiklerini göstermesiyle altın artık tercih edilen bir varlık değil" ifadelerini kullandı. 
 
Nisan vadeli altının onsu New York saatiyle 10:46'da yüzde 0.4 düşerek 1,588.60 dolara geriledi. Sarı metal bu ay şu ana kadar yüzde 4.4 kayıp yaşarken, üst üste 5. düşüşüne doğru ilerliyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler