Altın uçurumun kenarında !

 Güçlü doların alternatif yatırım aracı olan altına talebi kesmesi ile kıymetli metal Londra'da değer kaybederken beş haftada ilk kez gerçekleşecek olan haftalık kazancını tırpanlıyor. Paladyum ise 9 ayın yükseğine çıkıyor. Çeyrek altın ne kadar?  Spot al

Altın uçurumun kenarında !

 

Güçlü doların alternatif yatırım aracı olan altına talebi kesmesi ile kıymetli metal Londra'da değer kaybederken beş haftada ilk kez gerçekleşecek olan haftalık kazancını tırpanlıyor. Paladyum ise 9 ayın yükseğine çıkıyor.
 
Çeyrek altın ne kadar? 
 
Spot altının onsu yüzde 0.2 kadar kayıpla Londra'da yerel saatle 9.40'da 1,661.15 dolardan alıcı buldu. Fiyatlar bu hafta yüzde 0.2 yukarıda seyrederken bu yılın kazxancını ise yüzde 6.2'ye taşıyor. New York Comex'teki Şubat vadeli altının onsu yüzde 0.1 düşüşle 1,661.40 dolara geriledi. Bloomberg veri tabanına göre Comex'te işlem gören altın 30 günlük ortalamanın yüzde 25 altında bulunuyor.
 
Başkan Barack Obama, mali uçurumdan kaçınmak adına bugün Demokrat ve Cumhuriyetçi kongre liderleri ile görüşecek. Bu gelişmeden etkilenen dolar ise euro karşısında üç günde ilk kez yükselişe geçti. Japonya'da açıklanan tüketici fiyatları ve fabrika üretimi verilerindeki düşüş ise merkez bankasının hükümetin nakit enjeksiyonu çağrısını dikkate alacağına işaret ediyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler