Altın sert düşüşe mi geçecek?

Chart Prophet Capital'ın baş yatırım stratejisti Yoni Jacobs, altının ''şiddetli bir düşüşün'' eşiğinde olduğunu ve gelişen ülkelerde deflasyon riskinin büyümesi ve teknik işaretlerin ayı eğilimine dönmesiyle birlikte altının ons fiyatının 700 dolara dek

Altın sert düşüşe mi geçecek?

Chart Prophet Capital'ın baş yatırım stratejisti Yoni Jacobs, altının ''şiddetli bir düşüşün'' eşiğinde olduğunu ve gelişen ülkelerde deflasyon riskinin büyümesi ve teknik işaretlerin ayı eğilimine dönmesiyle birlikte altının ons fiyatının 700 dolara dek inebileceğini söyledi.

CNBC yayına katılan Jacobs, ''Teknik seviyeler bize sıkıntının gelmekte olduğu zamanı gösteriyor. 1700 dolar seviyesinde bir mücadele oldu, ardından 1600 dolarlarda... Eğer bundan sonraki önemli seviye olan 1500 dolar seviyesi de kırılırsa yatırımcılar panik yapacak ve sert satışa geçecek'' dedi. 

Jacobs, ''Piyasa altının kaderi konusunda karar vermiş görünüyor ve hiç de hoş görünmüyor. Altında fiyat çöküşü yakın görnüyor ve 700 dolara doğru yol alınıyor gibi'' dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Ekonomi