Altın için kritik tarih!

 Yeni yıla sakin başlayan altın hafif dalgalanma ile ilk ay sona erdi. Özellikle ABD'den gelen verileri yakından takip eden altın kritik tarih belli oldu. Dünyanın önde gelen altın üreticileri tarafında hazırlanan araştırmada önümüzdeki yıllarda fiyat tar

Altın için kritik tarih!

 

Yeni yıla sakin başlayan altın hafif dalgalanma ile ilk ay sona erdi. Özellikle ABD'den gelen verileri yakından takip eden altın kritik tarih belli oldu.
 
Dünyanın önde gelen altın üreticileri tarafında hazırlanan araştırmada önümüzdeki yıllarda fiyat tarafında bir uçurumun olabileceği uyarısı yapıldı.
 
Araştırmalardan çıkan detaylara göre altın için kritik tarih 2017. Bu tarih ile birlikte altın tarafında rezervlerin azalması bekleniyor.
 
NBF madencilik analisti Steve Parson'un konuya dair yaptığı açıklamalarda; altın şirketlerinin büyümesi ile ters orantılı olarak rezervlerin azalmaya başladığına dikkat çekti. Mevcut üretim oranlarını sürdürmeleri için yeni rezervlere ihtiyaç duyulurken veriler bunun mümkün olmadığını gösteriyor.
 
Oluşacak açık ile üretim tarafında tehdidin aratacağına dikkat çekiliyor. Kapasite kaynaklı sıkıntılar yeni projelerinde önüne geçerken, sürecin altın fiyatları üzerinde de olumsuz etkisi olabileceği yönünde önemli uyarılar geliyor.
 
Gelecek 3 yıllık dönemde altın üretimin artacağını öngören piyasa uzmanları 2017 yılı ile üretimde düşüş yanacağını, projelerin gerçekleşemeyebileceğini belirtiyorlar.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Ekonomi