Altın haftaya hızlı başladı

Altın, ABD'de bir yılı aşkın sürenin en zayıf artışını gösteren istihdam verisinin faiz artışı beklentilerini gölgelemesinin etkisi ile yükselişini ikinci güne taşıdı. Platin bir ayın en yüksek seviyesine çıkarken, palladyum ve gümüş de değer kazandı.Spot

Altın haftaya hızlı başladı

Altın, ABD'de bir yılı aşkın sürenin en zayıf artışını gösteren istihdam verisinin faiz artışı beklentilerini gölgelemesinin etkisi ile yükselişini ikinci güne taşıdı. Platin bir ayın en yüksek seviyesine çıkarken, palladyum ve gümüş de değer kazandı.

Spot altın yüzde 1 yükselişle ons başına 1,218.92 dolara çıkarak 26 Mart'tan bu yana en yüksek seviyesine ulaşmasının ardından, Singapur saati ile 14:38'de 1,217.17 dolara geldi. Çin, Avustralya ve Hong Kong'da finans piyasaları bugün tatil nedeniyle kapalı. 

Altın bu yıl, yatırımcıların Fed'in faiz artırımının zamanlamasına ilişkin işaretleri görmek için ABD ekonomik verilerini değerlendirmesi ile birlikte yüzde 2.8 değer kazandı. ABD'de Cuma günü açıklanan Mart ayı tarım dışı istihdam verisi Aralık 2013'ten bu yana en düşük artışını gerçekleştirdi. Fed Başkanı Janet Yellen ve çalışma arkadaşları geçen ay, ekonomideki toparlanma ile birlikte, Haziran ayında bir faiz artırımı için açık kapı bıraktı, ancak tahminleri ile Eylül ayında artış ihtimalinin daha yüksek olduğunu işaret etti. Çarşamba günü açıklanacak olan Fed'in Mart ayı toplantısının tutanakları, bankanın faiz artırımına yaklaşımı konusunda daha fazla işaret verebilir. 

Seul'de Korea Exchange Bank Futures Co. kıdemli metal traderı Hwang Il Doo, "Altının rallisi, faiz artırımının yakın gelecekte olabileceği olasılığının azalmasından destek buldu," dedi ve Fed'in borçlanma maliyetlerini artırmayı geciktirebileceği spekülasyonunun olmasına karşın, bu artırımın muhtemelen Eylül ayında gerçekleşebileceğini sözlerine ekledi. 

ABD'de işletmeler, Çalışma Bakanlığı'ndan Cuma günü açıklanan verilere göre, Mart ayında istihdamı 126,000 artırdı. Bloomberg Dolar Spot Endeksi Pazartesi günü düşüşünü dördüncü güne taşıdı ve dokuz ayın en uzun süreli kayıp dönemini gerçekleştirmeye hazırlanıyor. 

Haziran vadeli altın kontratları, New York Comex piyasasında, yüzde 1.4 artarak ons başına 1,217.20 dolara çıkarken, spot gümüş yüzde 0.4 tırmanarak ons başına 17.1222 dolara ulaştı.

Spot platin yüzde 2.1 yükselişle ons başına 1,180 dolara kadar çıkarak 6 Mart'tan bu yana en yüksek seviyesine çıkmasının ardından 1,174 dolara geldi. Palladyum yüzde 2.5 yükselerek ons başına 764.30 dolar ile 27 Mart'tan bu yana en yüksek seviyesini gördükten sonra 756.75 dolara geldi.

GÜNCEL ALTIN FİYATLARI

sss-002.jpg

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler