Altın fiyatlarında sert düşüş

 Altının onsu haftanın son gününde en düşük 1.425 doları görürken, bugün 1.430 dolar seviyesinde işlem görmeye başladı. Altın fiyatlarında toparlanma yarıda kaldı. Nisan ortasında bir günde rekor düşüşle 1.323 dolara gerileyen altının ons fiyatı son üç ha

Altın fiyatlarında sert düşüş

 

Altının onsu haftanın son gününde en düşük 1.425 doları görürken, bugün 1.430 dolar seviyesinde işlem görmeye başladı.
 
Altın fiyatlarında toparlanma yarıda kaldı. Nisan ortasında bir günde rekor düşüşle 1.323 dolara gerileyen altının ons fiyatı son üç haftadır toparlanma eğilimindeydi. ABD merkezli toparlanmanın etkisiyle 1.477 dolara kadar çıkan fiyatlarda geçen hafta ise yeniden düşüş başladı. Haftanın son gününde bir ara 1.425 dolara kadar gerileyen fiyatlar bugün de düşük seviyesini koruyor. Altının onsu yeni günde 1.430 dolar civarında işlem görmeye başladı.
 
DÜŞÜŞ DEVAM EDER Mİ?
 
Özellikle New York borsasının altın satacağını açıklaması haberleri sonrası düşüşe geçen altın fiyatları böylece üç hafta önceye gitmiş oldu. Uzmanlar, kısa vadede altın fiyatlarında yükseliş beklemiyor. Bu anlık yükseliş ve düşüşler, altın yatırımcısı için büyük risk taşırken, 'güvenli liman' olmaktan uzak görünüyor.
 
FİYATLARDA SON DURUM
 
Gram altın                   84.8 TL
 Çeyrek altın                147 TL
 Yarım altın                291.3 TL
 
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler