Altın fiyatları neden düşüyor?

Altın fiyatları uluslararası piyasalarda dalgalanmaya devam ederken onsu yine aşağı yönlü seyrediyor. Dün 1.250 dolar seviyelerine kadar çıkan altının onsu, bugün yine düşüşte. Sabah saatlerinde bir ara yeniden 1.235 dolar seviyesine yükselmesine karşın a

Altın fiyatları neden düşüyor?

Altın fiyatları uluslararası piyasalarda dalgalanmaya devam ederken onsu yine aşağı yönlü seyrediyor. Dün 1.250 dolar seviyelerine kadar çıkan altının onsu, bugün yine düşüşte. Sabah saatlerinde bir ara yeniden 1.235 dolar seviyesine yükselmesine karşın altının onsu şu sıralar 1.232 dolar civarında seyrediyor.

ALTIN FİYATLARI NEDEN DÜŞÜYOR?

ABD Merkez Bankası'nın (FED) tahvil alımlarını azaltma işareti vermesi ve 10 yıllık tahvil faizlerinde yükseliş altındaki düşüş nedenlerinin başında geliyor. Bunun yanı sıra Hindistan ve Çin’in talebinin azalması, varlıklarını altında tutan borsa yatırım fonlarının satışları ve altın opsiyonlarında vade sonunun yaklaşması düşüşteki nedenler arasında gösteriliyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Ekonomi