Altın fiyatları ne olacak?

Güne yatay ve sığ hareketlerle başlayan altın kotasyonlarında  önceki günlerde yaşadığı sert düşüşler sonrası, toparlanma  hareketlerinde yetersiz kaldığını görmekteyiz. Son açıklanan FOMC  raporunda Eylül ayına benzer söylemler gelirken tek fark Fed ’in

Altın fiyatları ne olacak?
Güne yatay ve sığ hareketlerle başlayan altın kotasyonlarında  önceki günlerde yaşadığı sert düşüşler sonrası, toparlanma  hareketlerinde yetersiz kaldığını görmekteyiz.
 
Son açıklanan FOMC  raporunda Eylül ayına benzer söylemler gelirken tek fark Fed ’in tarzını değiştirdiği ve ‘Forward Guidance’ yani sözlü yönlendirmelerle  piyasaya hâkim olacağını artık ultra gevşek para politikalarının  piyasaya istenilen etkiyi yaratmadığı anlaşıldı.
 
Bunun yanı sıra faiz  oranlarında işsizlik oranı 6,5% ve enflasyon oranları 2% seviyelerine  ulaşmadıkça arttırmayacaklarını tekrarladılar. Fed’ in çıkış programı hakkında hiçbir tarih belirlemediklerini belirtseler de piyasalarda  özellikle altın fiyatlarının beklentiler üzerine yoğunlaştığını, buna  bağlı olarak ise volatilitenin arttığını görmekteyiz. Fed ’den zaten  önümüzdeki toplantılarda azaltıma başlatılabileceği bekleniyordu ki,  tutanaklarda bu yönde geldi. Dün konuşan Fed Başkanı Lacker, dün sözlü yönlendirmelerin altını çizerek, parasal genişleme politikasının  bir parçası olduğunu belirtirken önemini de vurguladı.
 
Altındaki  talebe baktığımızda CFTC’lerde alım pozisyonları kapatılırken, Altın  opsiyon vadesine 2 gün kala Satış pozisyonlarının açıldığını  görmekteyiz. Tekniksel olarak ele aldığımızda ise uzun vadeli yükselen  trendinin bir önceki 1180den geçen trend eğim çizgisinin taban  seviyesi olan 1223 bölgesinden geçmektedir. Satışların baskın çıkarak yükselişlerin kısmi olduğunu ve 4 saatlik periyotta ‘Piercing Line’  oluşturduğunu görmekteyiz.
 
Olası formasyon gerçekleşmesi durumunda  geri çekilmelerin devam edebileceğini söyleyebiliriz. An itibarı ile  1244,5 seviyesinden işlem gören Altın Kotasyonlarında yatırımcılarımızın bu aşamada olası yukarı yönlü tepkimelerde  1250/1253 seviyesinden satış pozisyonu açmalarını, 1255,5 seviyesi ve  üstünü stop seviyesi olarak belirlemelerini, 1243,5/1241,5  seviyelerini ise hedef seviyeler olabileceği görüşündeyiz.
 
Bugün ABD  tarafından rakamsal veri bulunmamakla beraber Fed Başkanlarından George ve Tarullo’nun konuşmaları yakından takip edilecek.
 
GCM Menkul Kıymetler ( http://www.gcmforex.com ) Tarafından  Hazırlanan Altın Fiyatları Raporu: 
 
Haftanın son işlem gününe geldiğimizde özellikle bu hafta FOMC  tutanakları olduğu gün sert satış baskısına maruz kalan ve ardından  daha sakin bir şekilde hareketlerini sürdüren altın hafta içerisinde  1236 seviyesine kadar gerilemiş ve şuanda da 1244 seviyesinde  hareketlerine devam etmektedir.
 
Genel anlamda Altın fiyatları ile  ilgili negatif beklentimizin devam ettiğini, 1252 ve 1262 dirençleri  altında hareketlere devam etmesi durumunda bu düşüncemizin kısa vadeli süreceğini ifade edebiliriz.
 
Eğer altın fiyatları belirlemiş olduğumuz  seviyeler altında kalmayı sürdürürse aşağı yönlü hareketlerinin bu  haftanın dip noktası olan 1236’ya taşıyacağı gibi bu desteğin  kırılarak kanalın alt noktası olan 1222 seviyesine kadar gerileme  ihtimali güçlenecektir.
 
Pivot 1262 Destek 1235-1222-1208 Direnç 1252-1262-1270
 
ATIG Menkul Değerler ( http://www.atig.com.tr ) Tarafından  Hazırlanan Altın Bülteni: 
 
ABD’de haftalık işsizlik maaşı başvuruları 323 bin, devam eden  işsizlik başvuruları 2.88 Milyon oldu. Üretici Fiyatları ise aylık  bazda %0.2 azalırken, yıllık bazda %0.3 arttı.
 
Philadelphia Fed İmalat  Listesi 15.0’lık beklentinin altında 6.5 olarak açıklanırken, ABD verileri sonrası 10 yıllık ABD tahvil faizleri %2.81 ile 2 ayın  zirvesini gördü. FOMC üyesi Lacker, Fed’in ileriye dönük rehberliğini, parasal genişleme programından tamamen ayırmanın imkansız olduğunu  savundu.
 
Senato Bankacılık Komitesi, ABD Başkanı Barack Obama  tarafından Fed Başkanlığı için aday gösterilen Janet Yellen'e 14’e  karşı 8 oyla onay verdi. ABD kaynaklı önemli bir veri bulunmazken  altın destek oluşturmaya hafta içerisinde devam etti. 1232$  desteğinden 1255$ direnci hedeflenebilir.
 
ALB Menkul Değerler ( http://www.albmenkul.com.tr ) Tarafından  Hazırlanan Altın Fiyatları Raporu: 
 
ALTIN (Teknik Seviyeler Ön Planda)
 
Altın önceki gün FOMC toplantı tutanakları ve Çin HSBC imalat PMI  verisinin beklentiden düşük gelmesi ile değer kaybetmiş ancak 1242 USD  desteği aşağısında tutunamamıştır.
 
Dün de ABD haftalık işsizlik  başvurularının beklenenden düşük ve çekirdek ÜFE verilerinin  beklenenden yüksek gelmesi ile 1242 USD aşağısını tekrar test etse de,  bu seviyenin aşağısında tutunamadığını görüyoruz.
 
Bugün ABD tarafında veri akışı zayıf olmak ile beraber teknik  seviyeler ön plana çıkacaktır.
 
Teknik açıdan 1242 USD desteğinin aşağı yönlü kırılması durumunda  1222 USD seviyesi, yukarıda ise 1250 USD direncini yukarı yönlü  kırması durumunda 1260 USD ve 1270 USD dirençleri hedeflenebilir.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler