"Altın 2015 sonunda 950 dolara inebilir"

İsviçreli banka Credit Suisse, 2015 görünüm raporunu açıkladı. Raporda, altının gelecek yıl da düşüşünü sürdüreceği ifade edildi. Banka, altının onsu için fiyat tahminini 950 dolar olarak açıkladı. Credit Suisse analistlerinden David Sneddon, banka olarak

"Altın 2015 sonunda 950 dolara inebilir"
İsviçreli banka Credit Suisse, 2015 görünüm raporunu açıkladı. Raporda, altının gelecek yıl da düşüşünü sürdüreceği ifade edildi.
 
Banka, altının onsu için fiyat tahminini 950 dolar olarak açıkladı. Credit Suisse analistlerinden David Sneddon, banka olarak altının 1180 dolara kadar gerilemesinin emtiada ayı piyasası beklentilerini kesinleştirdiğini ifade etti. Banka, dolardaki güçlenmenin devam edeceğini, bunun da altında baskı yaratacağına işaret etti. Altınla ilgili düşüş beklentileri içinde olan sadece Credit Suisse değil.
 
660 DOLAR TAHMİNİ
 
Finansal danışmanlık şirketi Ned David Research’ün analistleri Ekim ayının başlarında altındaki düşüşün süreceğini ve değerli metalin onsunun 660 dolara kadar inebileceğini ifade etmişti. Altın geçtiğimiz haftalardaki düşüşünü dün kritik 1200 dolar eşiğini aşarak geride bıraktı. Altının onsu  dün 1204 dolara kadar çıktı. Ancak bugün doların değerlenmesiyle birlikte yeniden 1200 doların altında ve 1193,7 dolardan işlem görüyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler