A'dan Z'ye herşeye zam geliyor

TESK Başkanı Bendevi Palandöken, “LPG, benzin ve motorin gibi lokomotif ürünlerin fiyatı artarsa A’dan Z’ye her şeye zam gelir” dedi.Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, benzin, motorin ve LPG gibi lokomoti

A'dan Z'ye herşeye zam geliyor

TESK Başkanı Bendevi Palandöken, “LPG, benzin ve motorin gibi lokomotif ürünlerin fiyatı artarsa A’dan Z’ye her şeye zam gelir” dedi.

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, benzin, motorin ve LPG gibi lokomotif ürünlere gelen fiyat artışının A’dan Z’ye her şeye zam olarak yansıyacağını söyledi. LPG, benzin ve mazota arka arkaya yapılan 30 kuruşluk, 10 kuruşluk ve 8 kuruşluk zamların şoför esnafını çileden çıkarır hale getirdiğini söyleyen Palandöken, benzin ve LPG’ye yapılan zammın anlatılabilir bir yanı olmadığını ifade etti.

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, yaptığı yazılı açıklama ile LPG, benzin ve motorin fiyatlarına peş peşe gelen zamlara tepki gösterdi. Akaryakıta gelen zamların ulaşıma zam yapılmasını kaçınılmaz kıldığını belirten Palandöken, “Petrol fiyatlarındaki artışlar hemen pompa satış fiyatlarına yansıyor. Zam üstüne zam yapılıyor. Ama fiyatlar düştüğü zaman zamlar aynı hızla geri alınmıyor. Şimdi ise dolardaki kur yükselişi bahane edilerek benzin fiyatlarının artırılması ulaşıma zammı kaçınılmaz kılıyor.” dedi.

Son dört günde sırasıyla LPG’ye 30 kuruş, benzine 10 kuruş, mazota 8 kuruş zam geldi. Otogaz ve akaryakıta gelen zamların şoför esnafının belini büktüğünü belirten Palandöken şunları kaydetti: “Benzin ve LPG’ye arka arkaya yapılan zamlar, esnafımızı isyan ettirir noktaya getirdi. Ülkemizde azalan üretim nedeniyle zaten işlerimiz düşmeye başladı. Bir de akaryakıta art arda gelen zamlar belimizi büktü. LPG, benzin ve motorin gibi lokomotif ürünlerin fiyatı artarsa A’dan Z’ye her şeye zam gelir. Yurtdışına litresi 1,60-1,65 liraya benzin satılırken ülkemizde 4 lira 89 kuruşa satılması inanılmaz bir durum. Yani bu zammın anlatılır hiçbir tarafı yok.”

Mazota da 8 kuruş zam geldi

Çarşamba günü otogaza gelen 30 kuruş ve dün benzine gelen 10 kuruş zamdan sonra bugün de saat 00.01’den itibaren geçerli olmak üzere mazota 8 kuruş zam geldi. Böylece İstanbul Avrupa yakasında 4,46 liradan satılan bir litre Eurodizel türü motorinin fiyatı 4,54 liraya çıktı. Son zamla mazot fiyatları neredeyse benzine yaklaştı. Mazotu nakliye araçları kullandığı için bütün dünyada devlet tarafından sübvanse ediliyor ve benzinden daha ucuza satılıyor. Ancak Türkiye’de mazot fiyatları peş peşe yapılan zamlarla neredeyse benzine eşit hale geldi. Türkiye’de akaryakıttan devlet yaklaşık yüzde 60 oranında vergi alıyor. 5 liralık benzinin 3 lirasını vergi oluşturuyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler