8.5 milyon emekliye zam müjdesi!

Yaklaşık 8.5 milyon SSK ve Bağ-Kur emeklisinin Temmuz ayında ne kadar zam alacağı belli oldu. SSK ve Bağ-Kur emeklileri, bu yılın Ocak ayında, 2013'ün ikinci 6 ayında çıkan enflasyon kadar, yani yüzde 3.27 zam aldı. Temmuz ayında da maaşlarında, bu yılın

8.5 milyon emekliye zam müjdesi!

Yaklaşık 8.5 milyon SSK ve Bağ-Kur emeklisinin Temmuz ayında ne kadar zam alacağı belli oldu. SSK ve Bağ-Kur emeklileri, bu yılın Ocak ayında, 2013'ün ikinci 6 ayında çıkan enflasyon kadar, yani yüzde 3.27 zam aldı. Temmuz ayında da maaşlarında, bu yılın ilk 6 aylık döneminde gerçekleşen enflasyon kadar artış olacak. Uzmanlar, ilk 6 aylık enflasyonun yüzde 4 civarında gerçekleşeceğini öngörüyor. Bu tahmine göre; SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin maaşlarında Temmuz'da yüzde 4 civarında artış olacak. Bu yılın ilk 6 aylık döneminde yüzde 3.27 zam aldıkları dikkate alındığında, SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin 2014 zammı yüzde 7.4'ü bulmuş olacak.

ENFLASYONA BAĞLI

2014 yılı bütçe programındaki ilk 6 aylık enflasyon öngörüsüne göre; SSK ve Bağ-Kur emeklileri Temmuz'da yüzde 2.36 zam almayı bekliyordu. Önce Türkiye İstatistik Kurumu; Tüketici Fiyat Endeksi'nde (TÜFE) Ocak'ta yüzde 1.98, Şubat'ta yüzde 0.43 artış gerçekleştiğini açıkladı. Ardından Merkez Bankası, Haziran'a kadar enflasyonun yükselmeye devam edeceğini beklediğini duyurdu. Böylece beklentiler değişti. Uzmanlar, söz konusu gelişmeler doğrultusunda bu yılın ilk 6 aylık dönemindeki enflasyonun yüzde 4 civarında gerçekleşeceğini düşünüyor.

MEMUR EMEKLİSİ OCAK'TA ALDI

Yaklaşık 1.9 milyon memur emeklisinin maaş zamları toplu sözleşmede belirleniyor. Memur emeklileri, bu yılın zammını Ocak ayında aldı. Toplu sözleşme kapsamında memur emeklileri, Ocak ayında brüt 175 lira, net olarak ise yaklaşık 146 lira zam aldı. Ayrıca memur emeklilerine yüzde 0.27 oranında enflasyon farkı verildi. Memur emeklileri bu yıl başka zam ya da enflasyon farkı almayacak.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler