8 Milyon kartın 5 milyonu sahte

Sosyal Güvenlik Kurumu Başkan Yardımcısı Mustafa Kuruca, ''Son verilere göre, gelir testi başvurusu yapan 8 milyon yeşil kartlıdan, yaklaşık 3 milyonunun aylık geliri 295 liranın altında çıktı. Gerçek yoksul oldukları anlaşılan bu vatandaşların sağlık pri

8 Milyon kartın 5 milyonu sahte

Sosyal Güvenlik Kurumu Başkan Yardımcısı Mustafa Kuruca, ''Son verilere göre, gelir testi başvurusu yapan 8 milyon yeşil kartlıdan, yaklaşık 3 milyonunun aylık geliri 295 liranın altında çıktı. Gerçek yoksul oldukları anlaşılan bu vatandaşların sağlık primi eskiden olduğu gibi yine devlet tarafından karşılanacak'' dedi.

 

Sosyal Güvenlik Kurumu Erzurum Koordinatör İl Müdürlüğünce ''SGK 18. Koordinatör il Müdürleri'' toplantısı düzenlendi.

 

Kuruca, Palandöken Dağı'nda bir otelde düzenlenen toplantı öncesi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ülke genelindeki 9.1 milyon yeşil kartlı ile sigortada kaydı bulunmayan 1.7 milyon kişiye uygulanan gelir testi üzerindeki çalışmaların devam ettiğini ifade etti.

 

Gelir düzeyi prim yatırmaya uygun olmayanların primlerinin devlet tarafından ödeneceğini belirten Kuruca, şunları kaydetti:

 

''Son verilere göre, gelir testi başvurusu yapan 8 milyon yeşil kartlıdan, yaklaşık 3 milyonunun aylık geliri 295 TL'nin altında çıktı. Gerçek yoksul oldukları anlaşılan bu vatandaşların sağlık primi eskiden olduğu gibi yine devlet tarafından karşılanacak. Genel Sağlık Sigortası uygulamaları kapsamında 1 Ocak-30 Haziran 2012 dönemi için aile içindeki kişi başı geliri asgari ücretin üçte birinden fazla olan herkes prim ödemek zorunda kalacak.''

 

Gelir dilimlerine göre prim ödemelerinin de değişeceğini anımsatan Kuruca, ''Geliri asgari ücretin üçte birinin altında olan vatandaşların primlerini devlet ödeyecek. Geliri asgari ücretin üçte biri ile asgari ücret arasında ise kişi 35 lira prim ödeyecek. Geliri asgari ücret ile asgari ücretin iki katı arasında ise kişi 106 lira prim ödeyecek. Geliri asgari ücretin iki katından daha fazla ise 212 lira prim ödemesi yapılacak' dedi.

 

Bölge illerinde hizmet binalarının da yenileneceğini belirten Kuruca, ''Sosyal Güvenlik Kurumunun 2012 yılı performans hedefleri, genel sağlık sigortası uygulamaları, bilişim hizmetlerinde yapılmış ve yapılacak olan programların tanıtımı, il müdürlüklerinin hizmet verdikleri binalarla ilgili sorunları ve yeni yapılacak binaların belirlenmesi amacıyla bu toplantımızı gerçekleştirdik. Nihai amacımız ise vatandaşa daha kaliteli hizmet sunabilmek'' diye konuştu.

 

Toplantıya, Erzurum Erzincan, Ağrı, Kars, Iğdır, Ardahan, Gümüşhane, Bayburt ve Artvin SGK İl Müdürleri katıldı.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Ekonomi