"6 kuyudan petrol çıkarıyoruz"

 Enerji Bakanı Taner Yıldız, bir şehir efsanesinin gerçek olduğunu doğrulardı. Geçmişte betonlanan 6 kuyudan petrol üretiyoruz... Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, 1980'li yıllarda karlı olmadığı için beton dökülerek kapatılan 6 kuyuda petrol

"6 kuyudan petrol çıkarıyoruz"

 

Enerji Bakanı Taner Yıldız, bir şehir efsanesinin gerçek olduğunu doğrulardı. Geçmişte betonlanan 6 kuyudan petrol üretiyoruz...
 
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, 1980'li yıllarda karlı olmadığı için beton dökülerek kapatılan 6 kuyuda petrol üretimine başlandığını bildirdi.
 
Dünya Enerji Konseyi Türk Milli Komitesi'nin Bakanlık  Konferans Salonu'ndaki ''Türkiye 2012 Raporu''nun sunum toplantısına katılan Bakan Yıldız, ithal edilen ham petrol ve doğalgazın yerli kaynaklar olması için çalıştıklarını belirterek, 10 yılda arama faaliyetlerine ayrılan kaynağın 13 katına çıkartıldığını söyledi.
 
 ''Varsa petrolü bulacağız yoksa bulamayacağız'' diyen Yıldız, 10 yıl önce 22 dolar olan petrolün varil fiyatının bugün 122 dolara yaklaştığını anımsattı.
 
Bazı petrol kuyularının maliyeti karşılamaması nedeniyle betonla kapatıldığını ifade eden Yıldız, şöyle devam etti:
 
''1980'li yıllarda ham petrolün varil fiyatı 20 dolar seviyesindeyken, bizim bazı kuyularımız betonlandı. Bunlar, kuyunun belirli rakamları tutturamadığı için oldu. Variline 20 dolar masraf yapıp 20 dolar ciro yaparsanız  tabi ki o kuyu açmamak, çalıştırmamak daha uygun olur.
 
Biz şu anda özellikle Diyarbakır, Adıyaman ve Şanlıurfa gibi yerlerde, 6 tane betonlanan sahadan tekrar petrol üretiyoruz. Kapasiteleri çok sınırlı olsa da, kiminde 100 varil kiminde 500 varil olsa da şuan ki fiyatlar masraflarımızı karşılıyor. Karlı olmadığı için kapatılan petrol kuyularında çalışıyoruz. Bir kısmını da açmaya devam edeceğiz.''

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Ekonomi