500 bin işçinin gözü Erdoğan'da

 Geçen hafta Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik ile bir araya gelen işçi ve işveren sendikaları kendi aralarında anlaşarak yeni toplu sözleşme görüşmelerinin başlatılabilmesi amacıyla Meclis gündemindeki Toplu İş İlişkileri Yasası’nın tatil dön

500 bin işçinin gözü Erdoğan'da

 

Geçen hafta Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik ile bir araya gelen işçi ve işveren sendikaları kendi aralarında anlaşarak yeni toplu sözleşme görüşmelerinin başlatılabilmesi amacıyla Meclis gündemindeki Toplu İş İlişkileri Yasası’nın tatil döneminde çıkarılması için Meclis’in olağanüstü toplanması talebiyle Başbakan’dan randevu talebinde bulundular. 

 

Erdoğan’ın randevu talebine olumlu yanıt vermesi ve olağanüstü toplantı çağrısını kabul etmesi halinde DİSK dışındaki işçi sendikaları ile Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) başkanları, siyasi parti genel başkanlarına da taleplerini iletecekler. İşçi ve işveren sendikacıları, Başbakan Erdoğan ile görüşmeye, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’nun da katılmasını istediler. 

 

ASO, KOBİ’LERLE BİRLİKTE HAREKET EDİYOR 

 

Sendikalarda işkolu barajının yüzde 1’e indirilmesine karşı çıkan KOBİ’lerle birlikte hareket eden Ankara Sanayi Odası (ASO) Başkanı Nurettin Özdebir, baraj yüzde 1’e inerse sayısı hızla artacak sendikalar arasında “Ben daha çok alırım” yarışı başlayacağını ve işyerlerinin savaş alanına döneceğini savundu. habertürk

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Ekonomi