4/B'li sözleşmeliler artık kadrolu

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in ilk olarak açıkladığı sözleşmeli memurların kadroya alınmasına ilişkin düzenleme bugün Resmi Gazete'nin mükerrer sayısında yayınlanarak yürürlüğe girdi. Düzenlemeyle ilgili müjdeyi Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Twitter'd

4/B'li sözleşmeliler artık kadrolu

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in ilk olarak açıkladığı sözleşmeli memurların kadroya alınmasına ilişkin düzenleme bugün Resmi Gazete'nin mükerrer sayısında yayınlanarak yürürlüğe girdi.

Düzenlemeyle ilgili müjdeyi Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Twitter'dan paylaşarak duyurdu.

Arınç twitter mesajında, "4/B'li arkadasların kadroya alınması ile ilgili KHK az önce resmi gazetenin bugünkü mükerrer sayısında yayınlanarak yürürlüge girdi" dedi.

Dün de Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu twitter'da yazdığı mesajında, "Sözleşmelilerin kadroya alınmasına ilişkin kararnameyi imzaladım hayırlı olsun" demişti.

4/B KAPSAMINA KİMLER GİRİYOR

Maaşların döner sermayeden ödendiği, ve 657 sayılı kanunun 4 b bendine göre istihdam edilen personellerdir. Memurlar için öngörülen tüm maddi haklardan yararlana bilirler, ancak tayin hakları yoktur. Sadece becayiş ile yer değiştire bilirler. Sosyal güvenlik kurumları SSK'dır. Döner + nöbet parası + maaş alırlar.  

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler