40 bin öğretmen 30 bin yeni polis!

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda, bazı  kanunlarda değişiklik yapılmasına dair “torba teklif”, bazı değişikliklerle  kabul edildi. Yeni torba teklifinde Milli Eğitim Bakanlığı'na 40 bin öğretmen ve İçişleri Bakanlığı'na 30 bin polis ataması öngörülüyor.  

40 bin öğretmen 30 bin yeni polis!

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda, bazı  kanunlarda değişiklik yapılmasına dair “torba teklif”, bazı değişikliklerle  kabul edildi. Yeni torba teklifinde Milli Eğitim Bakanlığı'na 40 bin öğretmen ve İçişleri Bakanlığı'na 30 bin polis ataması öngörülüyor.
 
 
Komisyonda kabul edilen torba teklifiyle Milli Eğitim Bakanlığı'na tahsis edilen serbest öğretmen kadrolarından  boş bulunan 40 bin öğretmen kadrosuna, 2012 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe  Kanunu'ndaki sınırlamalara tabi olmadan 2012 yılı içinde atama yapılabilecek.
 
Teklifle, Milli Eğitim Bakanlığı'na 30 bin öğretmen, 950 Şube Müdürü  kadrosu; ÖSYM Başkanlığı'na 5 Başkanlık Müşavirliği ve 2 adet Daire Başkanlığı;  YURT-KUR Genel Müdürlüğü'ne 5 Genel Müdürlük Müşaviri kadrosu ekleniyor.
 
Verilen önergelerin kabul edilmesiyle; Bilim, Sanayi ve Teknoloji  Bakanlığı'nın merkez teşkilatına 149, taşra teşkilatına 8, yurtdışı teşkilatına  10 olmak üzere toplam 167; Diyanet İşleri Başkanlığı'na 25 başkanlık müşaviri,  Emniyet Genel Müdürlüğü'ne polis memuru alımı için 30 bin, ÖSYM Başkanlığı'na 7,  Yükseköğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü'ne 5 müşavir, Yüzüncü Yıl  Üniversitesine 300 kadro ihdas edilecek.
        
TÜBİTAK'IN GÖREVLERİ
        
Teklifle, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu'nun (TÜBİTAK)  görevleri yeniden belirleniyor.
 
Kurum; kuluçka merkezi, teknoloji merkezi, teknoloji transfer ofisleri,  proje geliştirme ve bilgi aktarma merkezleri, bilim merkezi, bilim parkı ve  benzerlerini kurmak ve desteklemek, yurtdışı irtibat büroları kurmak, destek  programları oluşturmak, işbirliği ağları ve kümelenme faaliyetlerini desteklemek,  proje pazarı, bilim fuarı, yarışma ve benzeri etkinlikler düzenlemek ve  desteklemek gibi görevleri yapacak. Ayrıca ödül, burs ve teşvik ikramiyesi  verecek, Bilim Kurulu tarafından belirlenecek usul ve esaslar doğrultusunda  teminat alınmaksızın hibe ve kredi olarak sermaye desteği sağlayabilecek, ön  ödemede bulunacak.
 
TÜBİTAK Başkanı'nın görev süresi 3 yıldan 4 yıla çıkarılıyor. Bu  düzenleme, yürürlüğe girdiği tarihte görevde olan başkan için de uygulanacak.
 
Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanlığı'na “Basın ve  Halkla İlişkiler Müşavirliği ve Başkanlık Müşavirliği” kadroları eklenirken, bu  kadrolar istisnai memur kadrosuna dönüştürülüyor.
 
Teklifle, uygulamadaki tereddütleri gidermek amacıyla, 2012 yılında  Yükseköğretime giriş ve yerleştirmede adayların merkezi sınavlardan almış olduğu  puanlara ilave edilecek ortaöğretim başarı puanları, YÖK Genel Kurulu'nun aldığı  karar uyarınca belirlenen usul ve esaslara göre hesaplanacak.
 
Verilen önergeyle, teklifin, sürücü belgesi alınmasındaki eğitim şartı  maddesinde, 8 yıllık temel eğitimin kaldırılması nedeniyle değişikliğe gidildi.  Buna göre, sürücü belgesi alacaklarda, 8 yıllık temel eğitimi bitirme şartı  yerine, en az ilkokul düzeyinde eğitim alma şartı aranacak.


 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler