4 büyüklere darbe!

“Operasyon diğer takımlara da sıçrayacak” korkusuyla 4 büyük takımın borsada işlem gören şirket hisselerinde dün dalgalı seyir devam etti. 3 büyük takımın hisseleri düşünün devam ettirdi. Trabzonspor ise kayıplarının bir bölümünü telafi ederek yükselişe g

4 büyüklere darbe!

“Operasyon diğer takımlara da sıçrayacak” korkusuyla 4 büyük takımın borsada işlem gören şirket hisselerinde dün dalgalı seyir devam etti. 3 büyük takımın hisseleri düşünün devam ettirdi. Trabzonspor ise kayıplarının bir bölümünü telafi ederek yükselişe geçse de operasyon 4 büyük takımın borsadaki hisselerinin değerini iki günde 623 milyon lira eritti.

Fener hisseleri dipte

Şike soruşturmasının 2010-2011 sezonunu şampiyon tamamlayan Fenerbahçe üzerinde yoğunlaşması kulübün İMKB’deki şirketini eritti. Önceki gün yüzde 19.30 değer kaybı yaşayan Fenerbahçe Sportif hisseleri güne yüzde 10’luk kayıpla başladı. İkinci seansta satış hızlandı ve kapanışta yüzde 11.74 düşüş gerçekleşti. Böylece iki günde Fenerbahçe hisselerinde düşüşü yüzde 28.77’ye ulaştı. Bu kayıp şirketin borsadaki piyasa değerinin de iki günde 512 milyon 500 bin lira erimesine neden oldu. Fenerbahçe Sportif’in piyasa değeri 1 milyar 268 milyon liraya geriledi. Beşiktaş Futbol yatırımları hisse senetleri güne düşüşle başladı. Kapanışı yüzde 1.46 kayıpla yaptı. Böylece iki günde düşüş yüzde 8.10’u buldu. Cuma günü 410 milyon lira piyasa değerine sahip olan Beşiktaş Futbol Yatırımları’nın değeri de 33 milyon 200 bin lira eriyerek 376 milyon 800 bin liraya düştü. Şike operasyonun da adı geçmemesine rağmen Galatasaray Sportif hisseleri de düşüş gösterdi. Pazartesi günü yüzde 3.72 oranındaki sınırlı değer kaybı yaşayan Galatasaray Sportif hisselerinde dün gün içinde kayıp yüzde 8’i aştı. Kapanışa doğru toparlanma yaşayan Galatasaray Sportif hisseleri günü yüzde 2.21 kayıpla tamamladı. Bu düşüş Galatasaray Sportif’in değerini iki günde 61 milyon 337 bin lira eritti ve hisselerin toplam değeri 986 milyon 981 bin liraya indi.

Trabzonspor yükselişe geçti

Trabzonspor, Beşiktaş ve Galatasaray’ın hisseleri de borsada olumsuz performansla başladı. Önceki gün yüzde 7.56 değer kaybeden Trabzonspor Sportif’in hisseleri gün sonunda ‘şampiyonluğu alacak’ beklentisiyle hisselere alım geldi. Böylece günü yüzde 4.24 değer artışı yakalayan Trabzonspor Sportif hisseleri üç takımdan ayrıştı.

 

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler